Elegant en wonderschoon: vakantie op het eiland Capri

Op de boot vanuit Napels zie je het eiland Capri al snel liggen, met de kenmerkende vorm van een ciabatta (pantoffel) – al vergelijken sommigen het met de kop van een krokodil.

Van filmsterren als Leonardo DiCaprio en Brigitte Bardot tot kunstenaars als Pablo Picasso: Capri heeft altijd een bijzondere aantrekkingskracht gehad op de rich and famous. Nog steeds kom je er in de zomermaanden beroemde acteurs, politici, prinsen en prinsessen tegen, maar achter het elegante imago van Capri schuilt een wonderschoon eiland met authentieke eilandbewoners.

Ontdek de keuken van Capri

Maak als je er bent kennis met Gianluca D’Esposito, geboren en getogen op Capri. Samen met zijn Australische vrouw Holly, die haar grote eiland vanwege de liefde verruilde voor het kleine Capri, geeft hij bijzondere kookworkshops in hun volledig uitgeruste buitenkeuken in een weelderige tuin, een groene oase waar je volop Zuid-Italiaanse groenten en kruiden kunt plukken. Natuurlijk mag je ook proeven van de eigen olijfolie, wijn en limoncello.

Maak een boottocht rondom het eiland

Een verblijf op Capri is eigenlijk niet compleet zonder een boottocht rondom het eiland. Je kunt een van de standaardbootjes nemen, maar veel leuker is het om zelf met een schipper op pad te gaan. Stap bijvoorbeeld aan boord bij Gianni, die je graag de mooiste grotten, baaitjes en stranden van Capri laat zien. Als je wil vaart hij je naar de Grotta Azzurra, maar er is zoveel meer moois te ontdekken. Via Aurora Boats Capri kun je niet alleen een boot met schipper regelen voor een tocht rondom het eiland, maar ook zelf een boot huren (ook zonder vaarbewijs). Ook kun je er Vespa’s huren om Capri mee te verkennen.

Geniet van een dagje strand in Italië

Natuurlijk mag een dagje strand tijdens je vakantie op Capri niet ontbreken. Een van de mooiste beach clubs is Lido del Faro, in een kleine baai omgeven door rotsen, in de schaduw van de oude vuurtoren van Punta Carena. Je vindt er een cocktailbar en een goed restaurant en voor wie niet in zee wil duiken, is er een prachtig zwembad gevuld met zeewater.

Betoverend is ook La Canzone del Mare. Dankzij het witte kiezelstrand, de zwembaden (die ook hier zijn gevuld met water uit zee) en het exclusieve restaurant is het hier goed toeven.

Vanuit Marina Piccola neem je de shuttle boot naar La Fontelina, waar je relaxt op grote witte kussens of in lage strandstoelen, een duik in het kristalheldere water neemt en geniet van een drankje terwijl je uitkijkt over zee.

En slapen op het eiland?

Dat doe je in deze knappe hotels op Capri »

 

CiaoTutti