De beste coworking plekken in Italië

Al jaren reis ik de wereld over en werk ik remote, van Brazilië tot aan Senegal. Terwijl ik dit typ, kijk ik uit over een rustige baai op het eiland Sardinië. Hoewel mijn internetverbinding soms te wensen overlaat hier op het eiland, zijn er genoeg toffe coworkings in Italië waar ik wel een snelle verbinding heb. Dit zijn de beste coworking plekken door heel Italië.

GroWorking – Rome

Een miljoenenstad als Rome heeft vele coworkings, maar GroWorking is toch wel een van de leukste. Je loopt hier zo de natuur in, in plaats van een saaie, grijze kantoorruimte. Overal vind je er groen en er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Deze hub is niet zo massaal en vooral creatieven zijn hier helemaal op hun plek. Naast deadlines halen kun je hier ook toffe workshops doen zoals moodboards maken of leren om een terrarium te maken. Ze bieden hotdesks, dagpassen en maandelijkse lidmaatschappen aan vanaf €4 per uur of €20 per dag.
GroWorking – Via della Fonte Meravigliosa, 44, Rome 

Copernico Carlo Felice – Cagliari

Deze coworking ligt in het centrum van Cagliari, een historische stad op het eiland Sardinië. Hoewel het internet op dit eiland dus soms te wensen overlaat, is alles perfect geregeld bij Copernico Carlo Felice. Met meer dan vijftig bureaus, vijftien grote vergaderzalen, een luxe lounge en dakterras, is je laptop openslaan ineens niet meer zo vervelend. Ook organiseren ze hier bijna elke dag wel een evenement waardoor je makkelijk andere remote werkers kunt ontmoeten. Je kunt hier een dagje neerploffen of een lidmaatschap aangaan.
Copernico Carlo Felice – Via del Mercato Vecchio, 9, Cagliari

TSH Collab – Florence

Misschien ken je The Student Hotel in Amsterdam wel. Zij zijn onlangs omgedoopt tot The Social Hub en hebben vijftien locaties in Europa, waaronder Florence. Je kunt hier overnachten maar ze hebben ook een toffe coworking die aan het centrum van de stad ligt. Met zo’n vijf minuten lopen ben je al op het Santa Maria Novella station. Ze hebben razendsnel internet, fijne werkruimtes en zelfs een game- en fitnessruimte. Voor een goede Italiaanse koffie of snack hoef je de coworking niet te verlaten want er is ook een bar en bistro aanwezig. Het leuke aan The Social Hub is dat het echt gemaakt is om te connecten, een plek waar de wereld elkaar ontmoet. Het is favoriet onder studenten, ondernemers en digital nomads. Voor zo’n €20 per dag ben je hier al onder de pannen.
TSH Collab – V.le Spartaco Lavagnini, 72, Florence

Impact Hub – Turijn

De Impact Hub is een wat grotere speler onder de digital nomads. Zij hebben locaties in meer dan vijftig landen, op vijf verschillende continenten. In Turijn vind je deze hub in het midden van de stad. Ze bieden goed uitgeruste werkruimtes en gemeenschappelijke ontspanningsruimtes. De koffie en snacks zijn gratis. De Impact Hub voelt meer aan als een echt kantoor, voor de wat serieuzere deadlines zeg maar.
Impact Hub – Piazza Teresa Noce, 17D, 10155 Torino TO

Talent Garden – Milaan

Je werkdag afsluiten met een duik in het zwembad? De coworking in Milaan Calabiana heeft zelfs een buitenzwembad. De Talent Garden heeft meer dan 13 kantoren over de hele wereld en twee daarvan in Milaan. Fijn aan deze coworking is dat het grote, open ruimtes biedt waar je gezellig in de kantoortuin kunt werken. Er zijn ook genoeg glazen ruimtes waar je heen kunt voor een call of vergadering. Weet je niet zeker of zo’n coworking iets voor jou is? De Talent Garden organiseert open dagen waarbij je een dag gratis kunt werken. Ook worden er interessante cursussen georganiseerd op het gebied van Marketing, Design en Product Management.
Talent Garden – Via Arcivescovo Calabiana, 6, Milaan

Spazio TRA – Napels

Spazio TRA is meer een hub om ervaringen te delen. Hier ga je heen om te werken en te connecten. Niet voor niets is het favoriet onder Italiaanse freelancers en kunstenaars. Het is een kleine ruimte in het hart van Napels, met uitzicht op Piazza Dante. Naast werken, worden hier ook feestjes georganiseerd en live muziekavonden. Als je in je eentje remote gaat werken in Napels, maak je hier geheid nieuwe vrienden.
Spazio TRA – Via Cisterna dell’Olio, 5, Napels