De nieuwe Zilveren Lepel Chocolade is om op te eten

De Zilveren Lepel is de bijbel van de Italiaanse keuken. Daarbij denk je in eerste instantie waarschijnlijk vooral aan klassiekers, maar de nieuwe editie laat zien dat dat ook anders kan. De Zilveren Lepel Chocolade is een ode aan – jazeker – chocolade ziet eruit om op te eten. Net zoals de inhoud, die allesbehalve klassiek is.

De Zilveren Lepel

Chocoladebruin met gouden letters, en natuurlijk de herkenbare lepel op de voorkant. De nieuwste Zilveren Lepel is op het eerste gezicht een duidelijk broertje van de rest, met de nodige basistechnieken vooraan. Want niet iedereen weet zomaar hoe je chocolade tempert of glazuur maakt. Daarmee is het een feest voor de bakker die er nog weinig van bakt tot aan de volleerde patissier. Bij elk recept staan handige icoontjes en de moeilijkheidsgraad, zodat je vooraf weet waar je aan begint, of juist niet aan begint.

100 chocoladerecepten

Natuurlijk vind je tussen de honderd gebundelde chocoladerecepten traditie terug. Maar aangenaam is dat De Zilveren Lepel het ook buiten Italië zoekt, waarmee het kookboek een stuk breder wordt. Daarbij: Italiaanse patissiers bakken echt niet alleen cornetti met chococrème en torta caprese. Daarom krijgt de semifreddo hierin een vleugje chai, zul je de kaneelcannoli met ganache niet gauw tegenkomen in een Siciliaanse thuiskeuken en is er naast puur, melk en witte chocolade ook een grote rol voor de nieuwste roze Ruby-chocolade.

Watertanden geblazen is het. De Zilveren Lepel Chocolade is een waardige toevoeging aan de bijbelse boekenkast van lepels. Maar ook een waardige toevoeging aan de boekenkast van de bakker. En een waardige toevoeging aan het leven van de chocoladefanaat. Even oefenen? We mochten vast neuzen en delen twee voorproefjes: die kaneelcannoli met ganache en cacaobonen én brownies met dulce de leche waarna je nooit meer anders wil. De Zilveren Lepel Chocolade koop je hier voor €49,99.