Dit is de perfecte remedie tegen alles op 1 januari

kater

Allereerst: Felice Anno Nuovo! Opdat je maar zo snel mogelijk in Italië zult belanden. En daar helpt dit nieuwjaarstrucje dan ook bij. Of je nu brak bent, moe bent, even helemaal niks wilt doen vandaag óf enkel last hebt van extreme reislust: ik heb de perfecte remedie tegen alle mogelijke misère op 1 januari.

Je kunt namelijk vandaag nog afreizen naar Rome. Of naar Toscane. Een skigebied in de Dolomieten. Een tropisch strand in Puglia. U vraagt, YouTube zal draaien. Sla eten in alsof je een winterslaap gaat houden, regel het grootste scherm dat je kunt vinden, installeer jezelf op de bank en typ ‘Italy 4k’ in de zoekbalk van het digitale filmpjesmuseum.

Er zal zich een wereld van lekkermakende filmpjes voor je openen. Overweldigend mooie dronebeelden boven de Amalfikust werken als een trein als je hersenen het gewoon eventjes niet meer doen. Maar ook als je een dagje functionerend lui bent kun je je lol er niet op. Een videotour door Venetië met culturele ondertiteling bijvoorbeeld, daar leer je dus van terwijl je zit. En ben je echt kwiek, pak dan je kladblok erbij en start met notuleren bij de video’s voor het plannen van je eerste reis van het jaar.

Geluid aan! Je krijgt er eentje van mij cadeau, de rest mag je hier zelf uitkiezen. Buon viaggo.