Supermarktsafari: deze producten mag je niet missen in Eataly

Dat Eataly geweldig is, dat wisten we natuurlijk al. Collega Lotte tipte het Eataly dit jaar zelfs als haar lievelingsontdekking van 2023. Toch kan een tripje naar Eataly best overweldigend zijn. Zo veel lekkere dingen. Wat moet je kopen? We helpen je een handje. Ga mee op supermarktsafari in Eataly.

Disclaimer: hoe leuk ik Eataly ook vind, goedkoop is het niet. Dus houd daar rekening mee.

Deze producten mag je niet missen in Eataly

Taralli

Taralli zijn een soort zoutjes, een soort ronde soepstengeltjes. Maar hiermee doe ik taralli erg tekort. Verder kun je onderscheid maken tussen supermarkt-taralli en echt goede. De echt goede zijn te koop bij Eataly. Ze zijn groter en wat langwerpiger. Je kunt ze naturel kopen maar ook met cipolla oftewel ui (klinkt gek maar echt heel lekker), met rode peper of venkelzaad.

Goede ansjovis

Bij Eataly kun je goede ansjovis kopen. Zowel in glazen potten als in blik. Bijvoorbeeld die van Vicente Marino, Sangiolaro of La Nef. Het verschil proef je, de ansjovis smaakt minder zout en kan lekker zijn om gewoon zo los te eten.

Mostarda

Mostarda is een soort vruchtencompote en eet je bij zware maaltijden als een zoet-bitter component. Bij Eataly hebben ze allerlei soorten, de klassieke maar ook bijvoorbeeld mostarda met vijgen.

Olijfolie en balsamico

Er is een groot assortiment olijfolie te vinden. Als je net zoals ik je laat verleiden door de fles zit je bij Eataly helemaal goed. De flessen zijn beeldschoon.

Bijzondere pasta

Het is natuurlijk leuk om pasta mee te nemen die moeilijk of niet verkrijgbaar is in Nederland. Zoals bijvoorbeeld pici, een ronde dikke soort spaghetti maar gemaakt van een ander soort tarwe dan reguliere pasta. Of bijvoorbeeld orecchiette.

Bottarga

Bottarga zijn gedroogde en samengeperste visseneitjes. Klinkt vreemd maar een bord pasta met boter en bottarga heeft verder weinig nodig. En het is nog een fancy gerecht ook. Bottarga is vacuüm verpakt en kan dus prima vervoerd worden.

Iets met truffel

Wat je ook doet, ga niet weg zonder iets met truffel. Er is immers een ruim assortiment truffelproducten; truffelchips, truffelzout, truffelboter en ga zo maar door. En altijd lekker.

Risottorijst maar dan extra

Goede risottorijst meenemen kan natuurlijk, maar nog leuker is als je risotto met goede versiering meeneemt. Dan bedoel ik risotto met saffraan, met gedroogde porcini of witte truffel. Zo maak je wederom thuis makkelijk indruk op gasten met minimale effort.

Tomatensaus van gele kerstomaatjes

In Nederland nog niet zo populair maar wel leuk en lekker, gele tomatensaus. Bij Eataly kun je dit kopen. Evenals ingemaakte gele kerstomaatjes.

Merchandise

De merchandise van Eataly is altijd leuk. Een Eataly boodschappentas bijvoorbeeld, kun je meteen al je boodschappen in doen.