Horoscoop: welk Italiaans scheldwoord past bij je?

Deze week was er weer een directe lijn met het Italia-universum. Zoals je wellicht al weet schelden Italianen vaak en graag. Maar welk scheldwoord past eigenlijk bij jou volgens je sterrenbeeld? Pas op: de Italianen zijn over het algemeen niet mild in hun gevloek.

Jouw scheldwoord volgens je sterrenbeeld

Waterman (21 januari – 19 februari)

Watermannen staan bekend om hun intelligentie en kunnen soms zwart-wit of rechtlijnig zijn, daarom past sei scemo/scema perfect bij dit sterrenbeeld. Je spreekt het uit als ‘sjeemo’ of ‘sjeema’ en het betekent ‘je bent dom’. Dit wordt vaak overdreven hard uitgeroepen.

Vissen (20 februari – 20 maart)

Vissen zijn dromerig en gevoelig, dus schelden doen ze niet graag. Wat ze zonder problemen kunnen zeggen is managgia, wat ‘verdorie’ betekent. Daar kwets je zelden iemand mee. Dit zeg je bijvoorbeeld als je iets hebt laten vallen of ziet dat het regent op het moment dat je de deur uit wilt stappen.

Ram (21 maart – 20 april)

Volgens het universum zijn Rammen koppig en zelfverzekerd. Daardoor zijn ze vaak overtuigd van hun eigen gelijk. Vaffanculo past dan ook uitstekend bij dit sterrenbeeld. Wat het letterlijk betekent lees je hier, maar het wordt veelal opgevat als ‘rot op’ of ‘val dood’, precies hoe koppige mensen een discussie eindigen.

Stier (21 april – 21 mei)

Stieren zijn eigenwijs, trots op hun bezit en geven niet snel op. Het scheldwoord che palle past goed bij een stier. Letterlijk betekent het ‘ballen’ maar het wordt gebruikt als ‘jemig’ als iets irritant of vervelend is.

Tweelingen (22 mei – 21 juni)

Tweelingen zijn snel, dynamisch en altijd op zoek naar nieuwe dingen en ervaringen. Daje komt dan goed van pas. Dit is de Romeinse variant van dai en betekent ‘pff, kom op.’ Precies wat je zegt als je anderen wilt overtuigen om met je mee te gaan of doen.

Kreeft (22 juni – 22 juli)

Kreeften staan bekend als emotioneel en intuïtief en als er iets is wat Italianen vol emotie zeggen is het wel porco dio; god is een varken. Godslastering is nog altijd verboden in Italië, dus dit mag je eigenlijk helemaal niet zeggen.

Leeuw (23 juli – 23 augustus)

Het sterrenbeeld Leeuw kenmerkt zich door een doortastend karakter en sterke sociale vaardigheden, daarom kunnen ze het scheldwoord sti cazzi goed gebruiken. Het betekent ‘het boeit me niks’ en wordt gebruikt als iemand indruk probeert te maken met een verhaal en je dat irritant vindt.

Maagd (24 augustus – 23 september)

Maagden hebben veelal een lief en zachtaardig karakter, daar past cavolo bij. Letterlijk betekent dat kool (groentesoort) maar het wordt gebruikt als ‘shit’. Je kunt het zonder problemen gebruiken voor allerlei situaties en het heeft meer een schattig imago.

Weegschaal (24 september – 23 oktober)

Bij een weegschaal past het scheldwoord che cazzo dici goed, ‘wat zeg je in hemelsnaam’, maar het is Italië dus natuurlijk wordt hemelsnaam vervangen door het mannelijke geslachtsdeel. Weegschalen hebben een sterk gevoel voor rechtvaardigheid en ze kunnen dit scheldwoord goed gebruiken als rechtvaardigheid in het gedrang komt.

Schorpioen (24 oktober – 22 november)

Schorpioenen kunnen intens, complex en emotioneel zijn. Daar past het scheldwoord figlio di putana bij. Dit wordt gezien als een van de ergste scheldwoorden die er zijn, omdat je met ‘hoerenzoon’ iets zegt over een moeder. En dat doe je niet.

Boogschutter (31 november – 21 december)

Boogschutters staan bekend om hun optimisme, vrijheidsdrang en creatieve verbeelding. Coglione past daar goed bij. Coglione betekent klootzak en wordt veel en zowel grappend als serieus gebruikt.

Steenbok (22 december – 10 januari)

Steenbokken zijn onafhankelijk en zelfredzaam. Daar past het scheldwoord porca puttana goed bij, Letterlijk betekent het iets met een varken en een prostituee. Het wordt gebruikt als ‘verdomme’, bijvoorbeeld als je teleurgesteld bent.