5x ijssalon in Rotterdam die je wil bezoeken deze zomer

Ja, ook in het moderne en ietwat industriële Rotterdam kun je een zonnige Italiaanse avond beleven. De feestjes waar we zwaaiend met servetten op tafels staan en pizzeria’s met houten stoelen en geruite tafelkleden, wisselen elkaar in hoog tempo af. Dat geldt ook voor de ijssalons in de stad – en daaromheen. Wij tippen onze vijf favorieten zodat jij deze zomer hup, op de fiets kunt springen voor een gelato met één, twee of drie bollen. Doe eens gek.

IJsssalon ijshoppen in Rotterdam

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door De IJssalon (@deijssalon)

De IJssalon

Zo simpel als de naam is, zo simpel is de smaak van het ijs niet. Daar zit namelijk een goede portie liefde in. Tientallen hoorntjes vullen zich hier dagelijks met pistache, hazelnoot en stracciatella. Dat er hier binnen de kortste keren een rij van hier tot aan Italië staat, heeft heel veel te maken met het gewoon lekkere ijs, zonder poespas, maar ook met de toplocatie: midden in het centrum op de Meent. Er zijn overigens nog twee andere vestigingen van De IJssalon in Rotterdam.
De IJssalon – Meent 69A, Markthal, West-Kruiskade 60, Rotterdam

IJssalon Venezia

Dit is nog zo’n topper in het centrum. Vlakbij Rotterdam Centraal, dus ideaal voor een ijsje voor onderweg of voor als je weer voet in eigen stad zet. Rasrotterdammers zullen deze salon herkennen, want in 1928 opende Giovanni Talamini de deuren. Je begrijpt: een begrip in 010. De familie Talamini heeft de Italiaanse sfeer altijd bewaard door de ouderwetse accenten in het interieur, zoals Italiaanse vlaggen, te bewaren. De schilderijen geven een gratis geschiedenisles weg.
IJssalon Venezia – Oude Binnenweg 125B, Rotterdam

De IJsmaker

Eén van onze favoriete activiteiten: tot in de late uurtjes eten op het terras en als toetje langs de ijssalon – of in dit geval de IJsmaker – hoppen. Deze is te vinden in de Witte de Witstraat. Voor de niet-Rotterdammers: dat is een straat vol leuke barren, terrassen en restaurants. De moderne vitrine telt tientallen ijssmaken. Heb je toch liever wat anders? De cannoli en kokosmakronen stellen ook niet te leur.
De IJsmaker – Witte de Withstraat 7A, Rotterdam 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door IJSSALON KOEN (@ijssalon_koen)

IJssalon Koen

In het hippe Zwaanshalskwartier in Rotterdam Noord, staat deze – bijna net zo – hippe ijssalon. Het interieur nodigt met een ouderwetse ijskar, minimalistische kaart aan de muur en glas-in-lood ramen snel uit om naar binnen te lopen. Als je dan toch binnen bent tja… dan kun je net zo goed gelijk even een ijsje bestellen. De (seizoensgebonden)smaken worden iedere dag vers bereid. Zei iemand lavendel of donkere chocolade met zeezout? Ook veganfriendly trouwens.
IJssalon Koen – Zwaanshals 317, Rotterdam 

IJssalon Doppio

Ook bij deze salon hebben ze wekenlang nagedacht over de naam. Ja, de creativiteit is ver te zoeken, maar daar gaat het natuurlijk ook niet om. De smaak bij Doppio is dan wel weer anders dan bij de concurrenten. Wij hadden in ieder geval nog nooit gehoord van peer-kardemom en karamel zeezout met pijnboompitten. En dat is zonde, want god wat zijn die smaken lekker. Er zijn nog veel meer smaken om uit te proberen trouwens, dus fiets even naar de Lusthofstraat en proef het zelf.
IJssalon Doppio – Lusthofstraat 71, Rotterdam