Je kunt dit volledige Italiaanse dorp huren ínclusief kasteel

Slapen in een middeleeuws kasteel met vijftig (of tweehonderd) van je vrienden? Leg al die agenda’s maar naast elkaar, want in Italië krijg je het gewoon klaargespeeld. In Le Marche ligt een dorpje dat jou en je vrienden, familie, schoonfamilie en kennissen met open armen ontvangt. Voor een prikkie.

De halve volksverhuizing mag koers zetten richting Petritoli, een heerlijk Italiaans dorpje bovenop een berg in Le Marche. Een regio die niet bepaald overspoeld wordt door toeristen, wat dus geregeld voor dit soort buitenkansjes zorgt. Dat ligt overigens niet aan de locatie, want Petritoli ligt in een schilderachtig heuvellandschap met volop wijngaarden, op maar twintig minuutjes van de Adriatische Zee. En ook het dorpje zelf is niet uitgestorven; het herbergt een baroktheater, Romeinse kelders, fresco’s en heeft een rits restaurants, bars en winkels om uit te kiezen. Het dorp is zelfs gewoon bewoond en die bewoners werken vrijwillig mee aan de massale vakantieverhuur via Group Accomodation.

Palazzo Mannocchi is het stralende middelpunt van het dorpje en met 37 slaapkamers, 9 keukens, een restaurant, 19 badkamers, weelderige tuinen en twee buitenzwembaden ook het hoogtepunt van je boeking. Het kasteelinterieur ziet eruit alsof het al eeuwenlang onaangeraakt is, ware het niet dat je er qua faciliteiten gewoon als koning verblijft.

Zeul je echt je hele sociale kring mee, dan kan de rest van de groep die niet in het fort past verblijven in B&B’s en huizen op loopafstand van je kasteeltje. Loopafstand, want auto’s komen het dorp niet in. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, want de prijs van een slordige €1.500 per nacht wordt ook lager bij meer vakantiegangers. Al is die bij het minimumaantal van vijftig man ook maar dertig de neus. Speel je het dus slim, dan neem je een stuk of zeventig vrienden mee dat kasteel in en regel je wat vage kennissen voor in die omliggende huisjes. Jij blij, zij blij voor €7,50 per nacht. Je zou er bijna speciaal een huwelijksaanzoek voor doen.

Beeld: Group Accomodation