Hoe versier je een Italiaanse vrouw als niet-Italiaan?

Allereerst moet ik toegeven dat ik zeggen dat de informatie die hierover te vinden is op het wereldwijde web nogal teleurstellend was. Hoe je een Italiaanse man moet versieren, daar zijn boeken over geschreven, is volop onderzoek naar gedaan en is een overdosis informatie over te vinden. Maar hoe werkt dat eigenlijk voor een Italiaanse vrouw? Beperkt, zeer beperkt. Dat kan beter.

Zo versier je een Italiaanse vrouw

Met humor

Nederlandse humor is nogal schaars in Italië. Daarmee bedoel ik onze directe, droge en soms sarcastische humor. Schaarste maak bijzonder, dus houd je vooral niet in als het om humor gaat.

Door onafhankelijkheid

Omdat er nogal veel moederskindjes in Italië zijn is het voor Italiaanse vrouwen indrukwekkend als iemand zijn of haar eigen boontjes kan doppen. Bonuspunten als je om jezelf woont, zelf de was doet, kan strijken of kan koken. Dus strooi vooral met deze info, maar niet te opvallend, want zelfverheerlijking, daar houden ze dan weer niet van.

Haar het hof maken

De juiste balans vinden tussen ‘het hof maken’ maar niet overdrijven, daar scoor je punten mee. Maak van hoffelijkheden zoals de deur openhouden of iemand thuisbrengen vooral niet een te groot ding. Italiaanse mannen staan hierom  bekend dus verwacht geen hoge ogen te gooien. Zie het als iets normaals.

Met eerlijkheid

Eerlijkheid iets wat Italiaanse vrouwen verfrissend vinden, respecteren en waarderen. Nederlandse directheid wordt in Italië gewaardeerd. Door mooie praatjes, daar wordt dan zo weer doorheen geprikt. Zo niet door hunzelf dan wel door je toekomstige schoonmoeder in spé. Zeg dingen zoals je ze bedoeld en wees eerlijk over je intenties.

Met creativiteit

Wees creatief met date-ideeën (als dat je lukt), hier wordt in Italië namelijk wel iets meer effort in gestoken dan in Nederland. Gewoon iets drinken is altijd een optie, maar met creatief nadenken val je veelal meer in de smaak.

Met respect

De Italiaanse samenleving reilt en zeilt op respect. Het respecteren van anderen en van jezelf en dus ook van de persoon die je op een date tegenover je hebt. Bedenk je gewoon maar dat je ook aan tafel zit met haar vader of moeder. En zeg (vooral op de eerste date) geen dingen die je dan niet zou zeggen.