Deze Italiaanse webshops bezorgen echt Italiaanse producten aan je deur

Bij de Nederlandse buurtsuper is de keuze uit échte Italiaanse producten best klein. Als je eenmaal de beste olijfolie hebt geproefd of verse buffelmozzarella uit Campania, dan is het moeilijk om terug te gaan naar minder. Dat snappen deze webshops maar al te goed en daarom kun je al surfend op het internet de lekkerste Italiaanse (streek)producten in je mandje gooien. Zo ben je maar een klik verwijderd van de typische Toscaanse cantuccinikoekjes of een opperbeste limoncello, bezorgd tot aan je deur.

5 Italiaanse webshops

Vico Foodbox

Een kijkje nemen op de site van Vico Foodbox is op eigen risico. De keuze is reuze en zodra je op de site komt, sta je meteen oog in oog met de beste Italiaanse kazen. Maar je vindt hier ook een brede selectie aan wijnen en streekproducten, zoals de traditionele panettone. Je zou verwachten dat dit initiatief in Italië is ontstaan omdat ze bij Vico Foodbox weten wat lekker is, maar het idee is geboren in Amsterdam. De Italiaanse Gennaro Viscadi miste zijn favoriete Italiaanse producten zó erg dat hij ze voor iedereen in Europa beschikbaar wilde maken. Met succes, want deze webshop heeft een 4,9 op Trustpilot. Vico Foodbox maakt Made in Italy makkelijk en betaalbaar.

Casabase

Bij Casabase is het assortiment aan producten iets kleiner, maar ze werken bij deze webshop dan ook alleen maar met kleine producenten. Duurzaamheid, biodiversiteit en respect voor de natuur staan hier hoog in het vaandel. Eerlijk is eerlijk, biologische producten smaken toch echt altijd beter. Leuk initiatief van Casabase is dat ze cadeaupakketten aanbieden, van een pasta pesto box tot een wat duurdere Italian Deluxe set. Beroemd zijn hun panettone en pandoro die elk jaar voor de feestdagen vers worden gemaakt. Meestal zijn ze ruim voor kerst uitverkocht, dus reserveer er snel eentje voor het kerstdiner.

La Fermata

Je kunt dus ook échte Italiaanse pizza’s bestellen. Niet zo’n laffe bezorgpizza die half koud bij je bezorgd wordt maar eentje die al belegd is en klaar is om zo de oven in te gaan. Bij La Fermata kun je zo’n verse pizza parmaham, truffel of margherita bestellen. Nog leuker is, als je tijd hebt, om zelf pizza’s te maken. Bespaar jezelf geklungel met het omhoog gooien van het deeg om een luchtige bodem te krijgen. Dat hebben ze bij la Fermata al gedaan. Jij hoeft alleen de verse pizzadeegbollen te bestellen, uit te rollen en te beleggen met al het lekkers van de wereld. Klinkt goed, no?

DiGusti

Een ietwat uit de hand gelopen hobby, dat is DiGusti. In 2010 is Ingmar Berkhout deze webshop begonnen. Hij is opgegroeid in Italië en wilde zijn passie voor de Italiaanse keuken delen met het Nederlandse publiek. Leuk aan deze webshop is dat Ingmar alleen werkt met biologische en eerlijke producten. Dat betekent dat zijn webshop ieder seizoen weer andere delicatessen verkoopt. Zo blijf je geïnspireerd en de webshop bezoeken voor de lekkerste Italiaanse versnaperingen.

Amico del Vino

Bij Amico del Vino vind je vooral de beste Italiaanse wijnen en delicatessen. Met de feestdagen pakken ze nog wat extra uit en kun je ware borrelboxen bestellen met een goeie prosecco, Grana Padano kaas, Toscaanse salami en groene olijven. Of eentje met Italiaanse speciaal bieren. Peroni iemand? Als je op de 0.0% tour bent, heeft Amico del Vino zelfs een alcoholvrij borrelpakket. En waar je bij de andere webshops een aantal dagen moet wachten voor al dit lekkers in huis is, ligt dat van Amico del Vino al de volgende dag in huis.