4 keukentips van Italianen waar we verdraaid veel van kunnen leren

Voordat ik me aan de rand van het zwembad drapeerde om dit stuk te schrijven, vertelde de spiegel me dat ik ervan genoot, van dat Italiaanse leven. Wat sommige zaken betreft is het goed dat er een einde aan vakanties komt. Maar er zijn zaken die ik mee zal nemen bij thuiskomst, gewoon omdat de Italianen de levenskunst tot in de puntjes beheersen en ik daar ontzettend en enorm bij afkijk om zo mijn druilerige Hollandse dagen wat dolce vita vibes te schenken. Daar gaan we.

1. Crushed ice

George Clooney zei ooit dat je hem herkent aan het geluid van dansende ijsblokjes in zijn glas. En dat heeft hij natuurlijk geleerd in zijn Comomeer-periodes. Italianen houden van ijs en gecrushed ijs maakt alles nog feestelijker. Leg er vis op, serveer het in je Aperol of in je frappé. Zoveel mogelijk en wanneer je maar kan.

2. Bevries je glazen

En dan niet alleen je limoncello-glas. Mensen maken vaak de fout door de fles limoncello in het vriesvak te leggen, maar het is ook belangrijk om je glazen daar te bewaren. Ook je bierglas hoort in het vriesvak thuis, hoe luxe als je een ijskoud glas op tafel tovert en daar een knisperend biertje in laat rollen.

3. Servetjes, servetjes, servetjes

Italianen houden van inpakken. Goddank scheiden ze hun afval op een manier waar wij nog wat van kunnen leren want mijn milieu-minnende hart kan nog wel eens krimpen als ik overal dekseltjes op zie en lepeltjes die apart verpakt zijn, maar in het geval van het ruime gebruik van servetten geniet ik. Heb je een bakje met chipjes of nootjes, dan leg je daar sowieso een schoteltje onder en daartussen leg je natuurlijk een servet. Het is allemaal met liefde overgoten.

4. De schaar

Heb je ook altijd het probleem dat als je een knapperige cornetto (of franse croissant) wil snijden om er jam of Nutella tussen te doen, alles uit elkaar spat en de kruimels niet te tellen zijn? Ook daarvoor is ene oplossing. Neem een schaar en al je problemen zijn opgelost. Althans, je dagelijkse keuken-issues.

Divertite vi.