Met deze hack maak je héél makkelijk goddelijke crema di caffè

Ja, de Italianen zijn de onbetwiste, niet-te-evenaren pastagoden van de wereld. Maar op het gebied van toetjes kunnen ze er ook behoorlijk wat van. Het allersimpelste en allerlekkerste Italiaanse dessert dat er is? Dat is crema di caffè. Nu vonden onze collega’s en buongustai van Favorflav een truc waarmee je dit koffietoetje wel héél makkelijk maakt. En daarvoor heb je nodig… een lege colafles.

In welk Italiaans restaurant je ook komt, de kans is groot dat er crema di caffè op de menukaart staat. Niet gek ook: dit koffietoetje is luchtig, romig en heeft een perfecte zoete balans. Bovendien is het snel klaar en heb je maar weinig (lees: drie) ingrediënten nodig om het te maken. Nee, je hoeft geen topchef te zijn om een goede, lekkere crema di caffè te bereiden. Al helemaal niet als je een lege colafles gebruikt. Of Italiaanse chefs ook met een colafles in de weer gaan, laten we maar even in het midden.

Zo maak je crema di caffè met een colafles

Lege cola-, sinas- of cassisfles gevonden? Dan ben je al half op weg naar de Italiaanse hemel. De volgende stappen zijn simpel. Zet allereerst een kop espresso, die je goed laat afkoelen. Dit laatste is heel belangrijk. Gebruik je hete espresso, dan kan het toetje straks gaan schiften. En dat wil je niet! Voeg vervolgens een paar scheppen poedersuiker toe aan de espresso. Twee flinke eetlepels zouden genoeg moeten zijn. Meng het espresso-poedersuikermengsel goed door elkaar en giet het in de lege fles. Dit vul je aan met verse, ongeklopte slagroom, tot halverwege de fles. En dan: schudden maar! Schud net zolang totdat er een soort kloppend geluid ontstaat. Dan weet je dat je crema di caffè dik genoeg is.

Bron: Favorflav