De mooiste meren in Noord-Italië

Meren Noord-Italië

In het noorden van Italië barst het van de meren. De grootste van het stel is het Gardameer, waar natuurlijke zwavelbronnen het meer de bijnaam van kuuroord hebben bezorgd. Het op één na grootste is Lago Maggiore, waarin zich prachtige eilanden bevinden. Daarna komt de luxebestemming Lago di Como met weelderige tuinen en luxe villa’s aan de oevers van het meer. Maar er zijn meer fijne bestemmingen aan het water in Noord-Italië, waar je kunt zwemmen, klimmen, watersporten en waar je met mooie dorpjes én indrukwekkende natuur de perfecte combinatie voor een vakantie te pakken hebt. Het hele jaar door.

De meren van Noord-Italië

Lago d’Orta

Het Lago d’Orta is al schitterend van zichzelf, maar herbergt ook nog eens een sprookjesachtig eiland, het Isola San Giulio.

Lago d’Iseo

Het Lago d’Iseo is met een lengte van vijfentwintig kilometer en een maximale breedte van vijf kilometer niet groot, maar elke kilometer is mooier dan mooi. Steek zeker even over naar een van de eilanden in het meer: Monte Isola, Isola di Loreto en Isola San Pietro.

Lago d’Idro

Het Lago d’Idro is nog net een beetje ongerepter dan het Lago d’Iseo. Het is ook nog wat kleiner; met een lengte van zo’n tien kilometer en maximaal twee kilometer breed zou je er in theorie omheen kunnen wandelen.

Lago di Ledro

Het bergmeer Lago di Ledro ligt niet ver van het Gardameer, maar heeft dankzij het heldere water en de fijne strandjes een heel eigen sfeer.

Lago di Caldonazzo

Het Lago di Caldonazzo is het grootste meer van de regio Trentino-Alto Adige en daarmee ook het enige meer in deze regio waar je bijvoorbeeld kunt waterskiën.

Lago di Resia

Het Lago di Resia (Reschenmeer) kennen we vooral vanwege de kerktoren die midden in het meer staat.

Lago di Braies

Het Lago di Braies (Pragser Wildsee) heeft ’s zomers een schitterend blauwe kleur waarin de omliggende bergen prachtig weerspiegeld worden. ’s Winters vind je er een dikke laag ijs.

Lago di Caldaro

Het Lago di Caldaro (Kaltersee) is het warmste zwemmeer in de Italiaanse Alpen. Ook in de herfst kun je hier nog een lekkere duik nemen!

CiaoTutti