Met deze tip wordt je bezorgpizza nóg beter

Pizza bestellen is een van de betere uitvindingen des levens. Maar een echte Italiaan is dun, en verliest wat van z’n temperament als-ie afkoelt. Weet je wat een ongelooflijk goeie tip is om die pizza die netjes op je stoep wordt afgeleverd, weer even op te peppen? The kiss of life voor je bezorg/afhaalpizza als het ware? Onze collega’s en buongustai van Favorflav gaan het je vertellen.

Een beetje pijn is lekker

Ik vind het ontzettend leuk om in de fik te staan, bij het eten van een pizza. Want een pizza moet heat hebben, zowel qua temperatuur als peperige pittigheid, en ik zal waar dan ook als ie op de kaart staat een pizza bestellen met ‘nduja of/en pepperoni. Bij Klaproos de Lucifera, bij Il Pecorino de ’Nduja Calabrese, en vervolgens ga ik nog in de weer met chili-olie. Maar die onontbeerlijke hitte van een pizza die direct uit de oven op je tafel komt, die stomende gloeiende gesmolten kaas, die mis je natuurlijk als die pizza eenmaal thuis aankomt, hoe snel dat ook is.

Loeihard de oven aan

Dus wat doe je om een afhaal/bezorgpizza (zoveel mogelijk) terug naar restaurant-niveau te krijgen? Het volgende: twee Margherita’s, een Napoletana en een Pepperoni graag. Je plaatst je bestelling. Zodra de bestelling de deur uit is en je je telefoon uitklikt of je laptop dichtklapt, jas je de oven loeihard aan met een bakplaat erin. Liefst een hele platte zonder opstaande rand, zo’n koekjesplaat. Maar echt loeihard. Gewoon op z’n allerhoogst. Niet een beetje lullig doen met 150° C of zo, echt even aanraggen. Mijn oven kan tot 250° C, doen we het voor.

Ding-Dong

Je pizza is er! Je hebt maar plaats in de oven voor twee en de Margherita’s waren toch voor de kinderen dus die (kinderen) zet je meteen ergens neer met elkaar gelukkig te wezen. De overige één of twee pizzadozen zet je op het aanrecht naast de oven.

Met je handen beschermd haal je de nu gloeiend hete plaat uit de oven en zet hem op het fornuis. Pizzadoos open, randje omlaag, en je schuift de pizza zo op de plaat. Plaat terug in de oven. Beter probeer je niet de pizza direct de oven in te schuiven want ovendeurtjes ontdoen van aangekoekte kaas en tomatensaus is een rotklus – geloof me ik spreek uit ervaring.

Netflix, vino, pizza, klaar

Deze hitteboost hoeft maar vijf minuutjes max te duren, als je die oven dus lekker heet had staan. In die vijf minuten heb jij een glas wijn of wat je maar lekker vindt ingeschonken, de tv aangezwengeld, en haal jij straks een echt goed opgekrikte pizza uit de oven.

Bron: Favorflav