De beste pizzeria’s in Utrecht

Utrecht barst van de pizzeria’s en je vindt onder meer de eerste Nederlandse pizzeria die mocht toetreden tot de Associazione Verace Napoletana, een keurmerk voor de enige echte pizza Napoletana. Pizza’s maken is een serieuze zaak in Italië, dus dat zegt wel wat. Benieuwd waar je de beste pizza van Utrecht naar binnen kunt schuiven? Dit zijn mijn favoriete pizzeria’s in Utrecht.

5x pizzeria’s in Utrecht

La Lotta

La Lotta heeft dit jaar de prijs voor ‘Beste Italiaanse restaurant’ gewonnen van Restaurantguru. Hier vind je de traditionele pizza Romana die gemaakt wordt met biologische en verse producten. Er staan minder dan negen pizza’s op de kaart maar wel al mijn favoriete zijn aanwezig: een pizza diavola (met salami) of tartufo (met parmaham en truffelsaus). Vegetarisch? Dan is de pizza met pompoen een goede keuze. Je kunt hier ook terecht met een glutenallergie of plantaardig dieet.
La Lotta – Jan van Scorelstraat 21, Utrecht

Pizza Beppe Utrecht

Er is nogal een vete gaande in pizzaland, want is een Napolitaanse of een Romeinse pizza nou favoriet? Sophie strijdt hard voor team Napoletana, met een fluffy en grote korst, terwijl ik toch meer pizza Romana fan ben (zie La Lotta). Daarom speciaal voor haar Pizza Beppe in het lijstje. Zij zijn zelfs als eerste Nederlandse pizzeria toegetreden tot de Associazione Verace Napoletana, een soort van keurmerk waar je alleen bij mag als je je aan de strenge Napolitaanse authenticiteitsregels houdt. Zin dus in een echte traditionele Italiaanse pizza met San Marzano tomaten en Grana Padano? Je vindt Pizza Beppe in Utrecht, Amsterdam, Eindhoven, Breukelen en Hilversum.
Pizza Beppe – Hardebollenstraat 10, Utrecht

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pizza Beppe (@pizzabeppe)

Bastacosi

Een dunne, knapperige bodem en echte houtovenpizza’s. Niet voor niets zijn er maar liefst drie van deze pizzeria’s in Utrecht te vinden. Bij Bastacosi werken ze met een open keuken en kun je precies zien hoe jouw favo pizza gemaakt wordt in de grote houtoven middenin het restaurant. Je hebt keuze uit vijftien pizza’s die allemaal gemaakt worden met pure en eerlijke ingrediënten. Ook fijn aan deze pizzeria is dat hij bekend staat om de goede wijnen. Pizza en wijn, een perfecte combi. Cheers!
Bastacosi – Jan van Scorelstraat 28, Utrecht

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bastacosi (@bastacosi_pizzeria)

Vegitalian

Vegetarisch of vegan? Dat is geen reden om pizza te skippen. Bij Vegitalian willen ze mensen late zien dat plantaardig eten ook superlekker is en gebruiken ze de Italiaanse keuken als inspiratiebron. Een pizzabodem gemaakt van tomaat of truffel, afgetopt met vegan mozzerella of pepperoni. Je kunt hier zelfs een “quatro formaggi” bestellen, maar dan natuurlijk de plantaardige variant. En die is (bijna) net zo lekker als de enige echte met volvette kaas.
Vegitalian – Schoutenstraat 17, Utrecht

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vegitalian (@vegitalian.nl)

Satriale’s pizzabar

Kakelverse ingrediënten en traditioneel Italiaans pizzadeeg gemaakt met pinsa romana-meel. In Italië wordt pizza helemaal niet gezien als ongezond, maar deze soort al helemaal niet omdat hij gemaakt wordt van verschillende soorten meel. Daardoor is de bodem licht verteerbaar en caloriearm. Dat afgetopt met tomatensaus en groenten maakt een pizza als avondeten inderdaad zo slecht nog niet. Deze gezonde pizza serveren ze dus bij Satriale’s pizzabar in Utrecht. Enne… nog een zeer belangrijk gegeven: Satriale’s pizzabar is team #geenananas.
Satriale’s pizzabar – Plantage 1B, Utrecht

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Satriale’s (@satriales_pizzabar)