4x hotel in Positano om van te dromen

Charmant, romantisch en toeristisch – dat laatste krijg je vanzelf cadeau als je zo fotogeniek bent. Positano is een stadje in allerlei tonen terracotta, hoog boven de Tyrreense zee opgestapeld en verticaal geplakt tegen de kliffen, waar de zonsondergang vanaf elk balkon mooier is dan waar dan ook. Deze hotels komen rechtstreeks uit je dromen: de beste plekken dus om je dromen uit te voeren.

Hotels in Positano

© Hotel TreVille

Villa TreVille

Deze villa op een klif aan de Amalfikust is de voormalige zomerresidentie van filmregisseur Franco Zeffirelli, die het pand inrichtte met veel Arabische invloeden die je er nog steeds terugvindt. Naast vijftien suites heeft het hotel vier villa’s verdeeld over verschillende hoogtes aan de kust. Een wandelingetje naar beneden brengt je naar het privéstrand en met vijftien minuutjes sta je in het centrum. Eet zeker ook in het eigen restaurant, waar altijd anders wordt gekookt met producten uit eigen biologische moestuin.
Villa TreVille – Via Arienzo 30, Positano

© Il San Pietro di Positano

Il San Pietro di Positano

Bij Il San Pietro di Positano heeft elke kamer een eigen gezicht, maar alles is typisch Amalfi: spierwit, tegeltjes, veel blauw en veel geel. De verblijven hebben prachtige balkons waar je je verscholen onder de pergola kunt vergapen aan het uitzicht. Het hotel ligt twee baaitjes verder dan Positano, dus uit de drukte, met een privéstrand en beachclub voor de deur. Niet voor niets een hotel waar vele wereldsterren sliepen en waar ook het restaurant sterren aantrekt: in dit geval een Michelinster.
Il San Pietro di Positano – Via Laurito 2, Positano 

© Le Sirenuse

Le Sirenuse

Misschien wel het meest gefotografeerde hotel van Positano, al dan niet heel Italië. Waanzinnig mooi vanbinnen en vanbuiten, en naast z’n looks geroemd om de perfecte service. Een romantischer restaurant ga je niet gauw vinden en een champagnebar in hartje stad met het bijbehorende uitzicht is nog meer pluspunten waard. De populariteit heeft de beauty geen sterallures gegeven: Le Sirenuse is nog altijd een familiehotel. De prijzen zijn er dan weer wel naar, maar in Positano betaal je nu eenmaal veel.
Le Sirenuse – Via Cristoforo Colombo 30, Positano

© Villa Magia

Villa Magia Positano

Ooit een uitkijktoren van waaruit gewaarschuwd werd voor piraten, nu een heerlijk boutiquehotel. Villa Magia ligt strategisch tussen de twee openbare stranden in. In de wijk Punta Reginella bruist het van de lekkere plekken om te eten en het uitzicht is er net zo magnifiek. Het allermooist nog van onder de groene pergola op een van de twee terrassen. De kamers van zijn redelijk eenvoudig maar mooi, voor het vertier zijn er twee buitenzwembaden, een spa met hammam en een eigen restaurant.
Villa Magia – Via S. Giovanni 19, Positano