9x handige reis-apps om te overleven in Italië

Grote kans wanneer je dit leest, dat er een reis naar Italië in het verschiet ligt. Zo niet, dan is het alsnog handig om deze tips op te slaan. Zo sta je op locatie niet te hannesen, wanneer je spontaan treintickets of een parkeerplek nodig hebt. Ook een uitkomst trouwens wanneer je on the spot een pinautomaat, apotheek of openbaar toilet moet vinden. Met déze zeven apps wordt een reis door Italië een fluitje van een cent.

Reis-apps om Italië te overleven

Rome2Rio

Of je nu met de auto, trein, bus, boot of het vliegtuig van A naar B moet reizen. De app Rome2Rio zoekt alles uit. Ook niet onbelangrijk: reistijden, kosten en hotelsuggesties poppen op, zodra de route is uitgestippeld. Op die manier heb je haltes, stations en luchthavens allemaal binnen handbereik. De weg kwijt raken in Rome is vanaf nu dus verleden tijd. Tip: ook Moovit helpt je door Italië heen.

MyCicero

Het vinden van een parkeerplek is in Italiaanse steden (lees: het altijd chaotische Napels) een flinke uitdaging. Thank god, zijn er daarom apps zoals MyCicero. Die vertelt waar er nog een plekje vrij is én dient tegelijkertijd als betaalautomaat. Het vinden van deelfietsen- en auto’s is ook zo gepiept. Dat scheelt weer in de kosten. Of je pakt een taxi. Die boek je ook gewoon hier.

AroundMe

Niks zo vervelend als geld moeten pinnen, maar niet weten waar. Sommige steden lijken net een doolhof, en dus kan de zoektocht al snel langer duren dan men lief is. Idem dito trouwens met het vinden van een apotheek. De app AroundMe vertelt je snel waar je deze belangrijke spots vindt. Dus je weet wat je te doen staat voor contant geld in het laatje of het vinden van een goede muggenspray.

AT Autolinee Toscane

Met bijna vier miljoen inwoners is Toscane op zijn zachts gezegd één van de grootste regio’s in Italië. Om te kunnen reizen van Florence, Pisa, Siena en weer terug is een app als AT niet overbodig. Met de reisplanner kies je verschillende vervoersmiddelen. Onthoud: de bussen komen hier vaker niet dan wel opdagen, dus houd de actuele reisinformatie goed in de gaten.

Ook handig: de beste vertaal-app in dit lijstje »

Flush

Last van een overactieve blaas? Poor you. De app Flush is er speciaal voor mensen, zoals jij. Trouwens ook voor de mensen met een ‘normale’ blaas, geen zorgen. Met één klik op de knop laten alle openbare toiletten in grote steden van zich horen. Dat scheelt weer tijd voor het verzinnen van smoesjes waarom je écht even naar binnen moet bij dat ene restaurant.

Maps.Me

‘Geen verbinding’, er zijn weinig meldingen op je telefoon die frustrerender zijn dan dat. Alhoewel het soms ook heel lekker kan zijn om even offline door het leven te gaan. Bijvoorbeeld in bergachtige regio’s, als de Dolomieten. Met Maps.Me download je vooraf een routekaart. Verdwalen kan dus niet meer, terwijl je door afgelegen dorpen loopt of tegen hoge rotsformaties opkijkt.

Italo Treno

Treinreizen zijn hot. En of je nu van Rome naar Napels of van Venetië naar Florence wil: de hogesnelheidstrein Italo brengt je er met liefde heen. Met de app Italo Treno boek je – surprise surprise – een treinreis. Dus voor iedereen die geen held is op (buitenlandse) wegen: hierdoor kun je alsnog roadtrippen.

Trenitalia

Waar de app Italo Treno zich focust op één hogesnelheidstrein, focust de app Trenitalia zich op de hogesnelheidstreinen Frecciarossa, Frecciargento, maar ook op de regionale ritten. Verrassend genoeg vertrekken deze in Italië – bijna altijd – op tijd. Zit er toch iets tegen onderweg? De dienstregeling in de app is altijd up-to-date.

MeetUp

Een solo trip is leuk en aardig, maar het kan af en toe ook een tikkeltje eenzaam zijn. Al helemaal in drukke steden als Palermo, Milaan of Bologna. Met MeetUp vind je gelijkgestemden. Het volgen van een pasta workshop, een tarantella dansles of samen de bergen in: het kan allemaal. Zo wordt je solo trip iets minder solo en ontdek je die Italiaanse stad weer op een hele andere manier.