11x de beste restaurants in Milaan om direct op te slaan

Doodzonde is het. Een van de beste restaurants van Milaan is niet meer. Je at er de beste spaghetti al limone e peperoncino verde. Daar kan ik je nu lekker mee maken, maar laten we het positiever benaderen. Er zijn gelukkig nog altijd andere restaurants in Milaan die een bezoek waard zijn. Ik sprokkelde ze voor je bij elkaar in een mixje van hippe tenten en traditionele instituten. Dit zijn de beste restaurants van Milaan.

Leukste wijnbars in Milaan »

Top restaurants in Milaan

Giacomo Bistrot Milano

De leukste van de vier Giacomo’s in de stad en geliefd onder hip volk. Er is een elegant restaurant, een charmante rosticceria in een tuin en een pasticceria. De bistro is donker en gezellig, eenvoudig maar goed. De focus ligt op verse, seizoensgebonden ingrediënten. De risotto met zeevruchten en de carpaccio van rundvlees zijn aanraders. Bovendien goede wijnen, plus topcocktails.
Giacomo Bistrot – Via Pasquale Sottocorno 6, Milaan

Langosteria Bistrot

Een moetje voor visliefhebbers in de buurt van Navigli. De kaart staat vol met verse visgerechten als kreeft, oesters en gegrilde garnalen. Probeer de spaghetti alla vongole of de gegrilde octopus!
Langosteria Bistrot – Via Privata Bobbio 2, Milaan

Trattoria Milanese

Een van de oudste en beste trattoria’s van Milaan in het hart van de stad, warm en gezellig door de houten tafels en familiefoto’s aan de muren. Hier eet je traditionele gerechten als ossobuco alla milanese en risotto alla milanese, tiramisù en panna cotta.
Trattoria Milanese – Via Santa Marta, 11, Milaan

Ratanà

Gevestigd in een historisch gebouw dat ooit dienst deed als bioscoop, in de wijk Isola (die tot de coolste wijken ter wereld behoort). Het restaurant staat bekend om de moderne interpretaties van klassieke Milanese gerechten en uitgebreide wijnkaart. De chef heeft een voorkeur voor duurzaam en lokaal spul, zowel qua ingrediënten als apparatuur. Ook gooit-ie het liefst niks weg. Extra leuk is het terras met uitzicht op het park.
Ratanà – Via Gaetano de Castillia, 28, Milaan

La Libera

La Libera ligt in de fijne wijk Brera en trekt zowel locals als toeristen aan. Een ouderwets sfeervolle zaak. Op het menu een mix van klassieke gerechten en innovatiefs. Populaire gerechten zijn onder andere tagliatelle al ragù en risotto alla Milanese, maar aanraders zijn ook de tagliatelle met truffel of de vis van de dag.
La Libera – Via Palermo, 21, Milaan

LùBar

LùBar zit in Villa Reale, een neoklassiek gebouw dat deel uitmaakt van de moderne kunstgalerij GAM (Galleria d’Arte Moderna). De kaart is geïnspireerd op de Siciliaanse keuken, denk: arancini, caponata, verse pasta’s en visgerechten en cannoli.
LùBar – Via Palestro, 16, Milaan

Al Matarel

Een charmant restaurant in Porta Romana dat een favoriet is onder de lokale bevolking en al honderd jaar bekend staat om z’n lekkere sfeer. Het menu is seizoensgebonden met veel variatie. Probeer naast klassiekers de gnocchi met gorgonzola of de brasato al Barolo, een stoofschotel die smelt in je mond.
Al Matarel – Via Laura Solera Mantegazza, 2, Milaan

Le Specialità

De specialiteit van Le Specialità is pizza, maar pasta of iets anders mag ook. Maar eigenlijk moet je gewoon pizza doen, want die zijn volgens velen de beste van heel Milaan. Er staan vijftig stuks op de kaart, van gouden klassiekers tot pizza met pittige saus, buffelmozzarella, pesto en chilipeper.
Le Specialità – Via Pietro Calvi, 29, Milaan

Antica Trattoria della Pesa

Zo oud als de naam klinkt is het ook: Antica Trattoria della Pesa is een van de oudste restaurants van Milaan en stamt uit 1880. Dat is te zien, want het interieur is een reis terug in de tijd. Je eet er traditionele gerechten als cotoletta alla milanese, cassoeula en polenta met gorgonzola. De porties zijn flink en de bediening is lief.
Antica Trattoria della Pesa – Viale Pasubio, 10, Milaan

Da Martino

Een huiskamerrestaurant waar je je meteen thuis voelt. De pizza’s en pasta’s (spaghetti allo scoglio en de lasagne) zijn top. Eenvoudige maar perfect uitgevoerde gerechten maken de meest doorsnee keuze als pizza margherita of spaghetti alla carbonara een feest.
Da Martino – Via Carlo Farini, 8, Milaan

Trattoria Madonnina

Trattoria Madonnina zit op rolafstand van Navigli. Op het menu eenvoudige maar goede gerechten uit de Milanese keuken. Ouderwetse tent die gewoon lekker nooit verandert.
Trattoria Madonnina – Via Gentilino, 6, Milaan