8 superdeluxe top hotels in Florence waar ik alleen maar van droom

Het lijkt wel alsof alles in Florence uit verhouding is met de oppervlakte van de stad. Héél veel werelderfgoed, héél veel toeristen en héél veel superdeluxe hotels op een postzegeltje van land. Indruk maakt dat wel, maar voor mij zullen de bizarre hotels altijd window shoppen blijven, of een soort gratis museumbezoek dat me brengt tot aan de lobby of hooguit een dakterras dat ook plebs toelaat tegen betaling van een cocktail met de prijs van een fles tafelwijn. Onder het mom van kijken, kijken, niet kopen dook ik het Florence van de rijken in: dit zijn de mooiste superdeluxe hotels van de stad.

Minder budget? Dit zijn de mooiste boutiquehotels die wat liever zijn geprijsd »

 

8x luxe hotels in Florence

ST Regis

Vijf sterren aan de oever van de Arno in een renaissancepalazzo, waarvan de kamers eruitzien alsof ze bedoeld zijn voor nobelen, maar wel met een moderne saus. Als je klaar bent in de stad is er een spa, als je wat nodig hebt een butlerservice en als je je kinderen zat bent een nanny. Kamerprijzen duiken er zelden ver onder de duizend euro, en boek je niet op tijd, dan kunnen ze er ook gewoon nog voor alleen tienduizend zijn.
ST Regis – Florence

Helvetia & Bristol

In het hartje van Florence, van Royal Demeure Hotels. Lekker ouderwets chic met hier en daar kleurrijke uitspattingen. Erg leuk hier zijn de culinaire samenwerkingen: ontbijt wordt geserveerd door toppatissier Iginio Massari Alta Pasticceria die ook in Florence zit en het bekende restaurant Cibreo heeft een in-hotel-vestiging hier met een selectie gerechten en cocktailbar. Een ‘koopje’ in vergelijking met hierboven, want bij Helvetia & Bristol kun je al dromen vanaf zo’n €500.
Helvetia & Bristol – Florence

Villa Cora

In een negentiende-eeuwse villa in Florence, maar wel een stukje verderop buiten de drukte, omringd door groene tuinen. Liesbeth tipte ooit op Italiamo om de luxe hier te ervaren door er gewoon eens binnen te vallen voor een drankje en te doen alsof je er hoort. Schommelt ook zo een beetje rond de €500 instapprijs, waar je wel die tuin met buitenzwembad bij cadeau krijgt.
Villa Cora – Florence

Palazzo Portinari Salviati Residenza D’Epoca

Excuus, weer een waar het waarschijnlijk echt voor altijd kijken, kijken, niet kopen blijft. Voor deze trip terug naar de gouden tijd leg je gemiddeld altijd wel rond de duuzend neer, maar kan het lonen om via de website zelf te boeken. Maar voor die prijs word je wel wakker in hartje Florence, onder een fresco-plafond alsof je in de zevende hemel bent beland op een bed dat waarschijnlijk ook zo slaapt.
Palazzo Portinari Salviati – Florence

IL Tornabuoni The Unbound Collection by Hyatt

In de meest luxe winkelstraat van Florence vind je dit al even luxe hotel. Het huist in een van de oudste palazzi van de stad, uit de dertiende eeuw. Als je het goed doet, slaap je hier voor zo’n €700 per nacht. ’t Is overigens wel een heel erg knappe; het interieur is duidelijk peperduur palazzo, maar ook modern en zeer mooi.
IL Tornabuoni The Unbound – Florence

Portrait Firenze – Lungarno Collection

Portrait Suites-collectie van de Lungarno Collection, die eigendom is van de familie Ferragamo. En modefamilie betekent een verrassend eigentijds interieur. Vanuit de suites heb je uitzicht op Ponte Vecchio, die ligt er pal naast. Er is een persoonlijke assistent, in-suite check-in, en een special touch zoals het kiezen van kussens en geuren voor de kamer. Je lapt er minimaal €700 voor neer.
Portrait Firenze – Florence

Hotel Torre di Bellosguardo

De naam zegt het al, maar voor wie geen Italiaans kan: hier heb je een belachelijk onmenselijk mooi uitzicht op Florence. Vanuit het zwembad kun je Pitti, de Duomo, Palazzo Vecchio en eigenlijk alles van de bingokaart strepen. De binnenkant van het soort kasteeltje met toren is ook een soort kasteeltje, met haarden die uit de middeleeuwen komen en bedden met houten omlijsting die groter zijn dan mijn studio in Amsterdam. Bellosguardo is een koopje, waar je ‘al’ slaapt rond de €500. Misschien komt het omdat het geen vijf, maar vier sterren heeft.
Hotel Torre di Bellosguardo – Florence

Villa San Michele

In Fiesole, een dorp net buiten Florence. Villa San Michele is een Belmond (altijd mooi, geen discussie over mogelijk) gelegen op een heuveltop met een al even adembenemend uitzicht over Florence en de omliggende Toscaanse heuvels. In een voormalig klooster dat dateert uit de vijftiende eeuw, omgeven door weelderige tuinen met cipressen, olijfbomen en bloeiende planten. Shut up and take my money. Oh nee, zoveel heb ik niet.
Villa San Michele – Florence