De dromerige villa uit Netflix-serie Ripley kun je dus huren via Airbnb

Dat je niet alles op social media en televisie moet geloven bewijst de Netflix-serie ‘Ripley’. De droomvilla waar hoofdrolspeler Dickie – oftewel Richard Greenleaf – woont, is namelijk niet te vinden in Atrani maar op het eiland Capri. Zo’n twee uur bij elkaar vandaan. Met hoge kliffen als ondergrond, uitzicht op haven Marina Grande en palmbomen die het huis omarmen, is het een plaatje. Wij laten zien hoe het ervan binnen uitziet (waarschuwing: het is íets minder fancy dan de buitenkant laat vermoeden) en tippen waar je deze villa kunt boeken voor je eigen Italiaanse get-a-way – ja, echt.

Villa Torricella

Grote kans dat je oog op Villa Torricella valt, vanaf de Marina Grande. De villa vormt met zijn kasteelachtige look, torens die rechtstreeks uit een sprookje komen en historische bogen dé plek om keihard vakantie te vieren. Of een Netflix-serie op te nemen. Dat ook. Wandelend over het terrein kom je kleine trappen tegen die je van het ene naar het andere terras leiden, maar ook priëlen die de tuin een romantische tintje geven. Van buiten is er niks op het huis aan te merken, maar de binnenkant is typisch Italiaans. Villa of niet, het interieur komt ook in dit geval met elkaar overeen (lees: antieke, houten meubels en tegels die blauw en geel kleuren). De gewelfde plafonds en gedraaide zuilen wijken wel af van de norm. Gelukkig.

Tekst gaat verder onder de foto

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Villa Torricella (@villatorricella)

Blijven slapen

Met maar één slaapkamer – die twee tweepersoonsbedden en een slaapbank telt – en twee badkamers is het een ‘knus’ optrekje voor maximaal zes personen. De locatie bovenop de weelderige kliffen, zorgt ervoor dat er een rustige sfeer hangt bij het niet zo bescheiden optrekje. Fijn: de bushalte, haven en supermarkt zitten praktisch voor de deur en na twee keer struikelen lig je op Spiaggia Marina Grande Capri. Voor een relaxte lunch inclusief verse vis rijd je naar Ristorante Bagni Tiberio. Hier leg je trouwens ook makkelijk en snel aan met een boot – ja, dit is een stille hint om sowieso een boot te huren wanneer je op Capri bent. Kortom: een vakantieverblijf dat niet alleen op televisie, maar ook in het echte leven zijn verwachtingen waarmaakt. Is je interesse gewekt? Snappen we. Hier boek je het verblijf.