5x waar te winkelen tijdens je volgende stedentrip

Heb je je volgende stedentrip naar Italië al op de planning staan? Dan is het geen overbodige luxe om iets beter te weten waar je precies moet zijn als je besluit je salaris in z’n totaliteit in de Italiaanse economie te steken. Want hé, mode en Italië zijn twee woorden die het uitstekend met elkaar kunnen vinden.

Rome

Als je in Rome wilt winkelen zonder te veel geld uit te geven, is de Via Del Corso een uitstekende optie. Het is een van de belangrijkste winkelstraten naast de Via Condotti. De straat strekt zich uit van de Piazza Venezia naar de Piazza del Popolo. Aangezien Rome gigantisch is, is het logisch dat ook het winkelgebied niet klein is. Je vindt hier een behoorlijke verscheidenheid aan winkels, voor ieder wat wils.

Napels

In Napels is Via Toledo waar je moet zijn als het om winkelen gaat. Het is de langste en tevens de oudste winkelstraat van de stad en er is van alles te vinden, van winkels tot marktkraampjes. Met 1,2 kilometer lengte is dat ook niet zo gek. Naast winkels vind je er ook veel kleine bars en restaurans, perfect voor een pauze tussen het shoppen door.

Milaan

Milaan is – uiteraard – de modestad van Italië, en vooral Via Monte Napoleone is een aanrader om te winkelen. Je kunt er de etalages bekijken van luxe winkels, zelfs als je niets wilt kopen. Vergeet ook niet om de Galleria Vittorio Emanuele II te bezoeken, het beeldschone winkelcentrum waar je niet eens iets hoeft te kopen en je het toch naar je zin kunt hebben.

Verona

Via Mazzini staat bekend als een van de belangrijkste winkelstraten in Verona. Het is daarnaast het hart van het historische centrum. Je vindt er zowel grote merknamen als kleine winkels, wat de straat juist zo aantrekkelijk maakt. Met elk budget kun je hier terecht.

Florence

Florence is perfect om te winkelen. In de Via de’ Tornabuoni vind je de beroemdste modemerken. Florence is een elegante stad en deze centrale winkelstraat weerspiegelt dat. Verder is de Via Por Santa Maria de plek waar je de H&M en de Zara vindt.