We moeten het even hebben over de tiramisu van de Lidl

tiramisu uit een bakje met zoete suiker lange vingers en avocado

Volgens ons is tiramisu het allerlekkerst als je ‘m zelf maakt. Dat zal best, maar onze collega’s en buongustai van Favorflav tippen een aardig alternatief: voor 2,99 euro koop je 500 gram tiramisu van Deluxe bij de Lidl om je (lange) vingers bij op te vreten, zo lekker.

Twee euro negenenegentig geen grap en goddelijk. ‘Ambachtelijk bereid, volgens authentiek Italiaans recept’, zeggen ze er zelf over. En: ‘met handige uitneemtray’. Aan dat authentieke recept waag ik me niet, maar dat laatste is objectief te bevestigen.

Tiramisu met alcohol

Waarom is dit zo’n hit? De mascarpone is zacht en precies zo aangebracht hoe ik het lekker vind (lees: niet te dik) maar het allerlekkerste: deze tiramisu bevat alcohol. Lange vingers gedrenkt in alcohol.

Een tiramisu zonder drank kan best hoor (hoort het niet zelfs zo?), maar mét is ie toch net even wat lekkerder (en bijkomend voordeel: dan blijven mijn kinderen er met hun grijpgrage klauwtjes vanaf). De Zilveren Lepel, de bijbel van de authentieke Italiaanse keuken, kiest voor klassieke brandewijn, maar Vin Santo (Toscaanse dessertwijn gemaakt van ingedroogde druiven), Marsala (versterkte wijn uit Sicilië) en Amaretto worden ook vaak gebruikt.

Ik heb geen idee wat Lidl in deze tiramisu heeft gestopt want ik kan die lettertjes op de achterkant niet lezen en eerlijk: het maakt me ook geen moer uit voor die drie euro. Dit is gewoon een bak puur genot – als ik jou was zou ik ‘m snel in huis halen. Thank me later.

Bron: Favorflav