10 leuke weetjes over Italië die je misschien nog niet wist

First things first: de Italiaan consumeert gemiddeld 25 kilogram pasta per jaar en in Italië kennen ze meer dan 140 soorten pasta. Wist je dit al? Dan zijn we benieuwd of je onderstaande weetjes ook al wist over La Bella Italia.

1.Una mattina, mi son svegliato, o bella ciao, bella ciao, bella ciao ciao ciao.’ Wist je dat de populaire La Casa-song eigenlijk helemaal geen leuk, vrolijk nummer is? Het is een strijdlied dat werd uitgebracht toen Italië werd bevrijd van de Duitse bezetters.

2. Je zou verwachten dat je rekening houdt met de ondergrond wanneer je de hoogste klokkentoren ter wereld wilt bouwen. Dat deden ze bij de bouw van de Toren van Pisa helaas niet. Doordat er gebouwd werd op een ondiepe, relatief zware fundering, was de bouw gedoemd te mislukken.

3. Fun fact: het bekendste Italiaanse toetje tiramisu betekent letterlijk ‘til mij op’, wat zoveel zegt als: ‘maak me blij’. Nou, dat blij maken zit wel goed. De herkomst van tiramisu is overigens niet wat je denkt…

4. Wil je lang en gezond oud worden? Dan moet je op Sardinië zijn, in de zogenaamde Blue Zone. Hier wonen de meeste honderdjarigen ter wereld.

5. Nummer 13 is een geluksnummer in Italië. De uitdrukking ‘fare tredici‘ (‘dertien doen’) betekent: de jackpot winnen. Het ongeluksgetal volgens de Italianen is nummer 17.

6. Chocolade was tijdens de Eerste Wereldoorlog moeilijk te krijgen. De Italiaan Pietro Ferrero voegde daarom hazelnoten toe aan de chocopasta om meer te kunnen maken. Het product was een groot succes en Nutella wordt nu over de gehele wereld verkocht.

7. In 2017 is er maar liefst 1,4 miljoen (!) euro aan muntgeld uit de Trevifontein in Rome gevist en zo zijn er zijn veel meer leuke feitjes over de Trevifontein.

8. Ruim 1 op de 3 Italiaanse mannen van 30 tot 34 jaar woont nog bij zijn ouders.

9. De ergste misdaad die je ooit zou kunnen begaan in Italië is het weigeren van een huisgemaakte maaltijd door een Italiaanse oma. Het is een soort ongeschreven regel. Dus mocht je ooit uitgenodigd worden aan een Italiaanse tafel, dan is het antwoord op de vraag ‘zit je vol?’ altijd ‘nee’.

10. De zwaarste truffel ooit woog haast 1,5 kilo en werd in Toscane gevonden door een hond genaamd Rocco. Hij werd tijdens een veilig verkocht voor 330.000 dollar.

Bron: Amayzine