De Italiaanse villa uit Prime’s ‘Mr. and Mrs. Smith’ is te huur

Waarschijnlijk volgden de makers van Mr. and Mrs. Smith Italiamo, want een van de villa’s uit de serie staat tussen onze aanraders aan het Comomeer, lazen we bij onze collega’s van ModMod. En je kunt ‘m ook nog eens herkennen uit Lago di Beau. Een filmster die je dus zelf kunt huren.

Mr. and Mrs. Smith

Eén van Amazon’s Prime Video best bewaarde geheimen is de spionageserie Mr. and Mrs. Smith. Donald Glover en Maya Erskine spelen ‘John en Jane Smith’. Het duo begint als vreemden, maar wordt samengebracht door een particuliere inlichtingendienst.

De serie, meer een komisch relatiedrama dan actievolle spionageserie, is bovengemiddeld goed geschreven én heeft een paar van de stijlvolste locaties. Een jaloersmakende brownstone in New York doet dienst als de hoofdwoning van het stel, een ski-resort doet zelfs de onhandige skiër (ondergetekende) een paar lessen extra nemen, maar het toevluchtsoord aan het Comomeer waar de twee in aflevering vijf tijdelijk verblijven, zou wel eens de kroon kunnen spannen.

Het stenen huis, aan de rand van het Comomeer, wordt ook wel ‘The Writer’s Nest’ genoemd. Auteur Giuseppe Guin schreef hier zijn romans, waardoor het verblijf zijn bijnaam kreeg.

Een schilderachtig toevluchtsoord van 120 vierkante meter, gebouwd aan het einde van de 19e eeuw, in een steengroeve die dateert uit de Romeinse tijd. Je ziet er nog steeds de sporen van de mannen die daar eeuwenlang hebben gewerkt en stenen uit de berg hebben gehaald om de villa’s en kerken bij het Comomeer te bouwen.

Buiten heb je de rust van het meer en kijk je uit over het water met meerdere terrassen. Binnen heb je de eeuwenoude keuken, die voorzien is van een in graniet uitgehouwen gootsteen.

Verder heeft het huis drie slaapkamers en twee badkamers. Per nacht kost het je gemiddeld €790. Ondanks de historische structuur en veel antiek zijn er een aantal moderne extraatjes, zoals airconditioning en een vaatwasser. Plus een bescheiden bibliotheek om je helemaal in de schrijvers-vibe te krijgen.

Je hebt genoeg privacy want de villa is alleen bereikbaar via een boottocht van een paar minuten, met parkeerplaatsen voor je auto in het nabijgelegen Faggeto Lario. Voor meer informatie of boeken moet je hier zijn.

Bron: ModMod