8x het best beoordeelde Italiaanse koffiezetapparaat voor thuis

Als je net zo afhankelijk bent van koffie als ik ben, mag je af en toe best investeren in goed materiaal. Zie het als investeringen in levensgeluk. Wat goed materiaal is zocht ik uit op basis van ervaringen van anderen. Van moka’s tot machines; onderstaande koffiezetapparaten werden het best beoordeeld.

8x Italiaans koffiezetapparaat

 

 

 

1. French Press van VDN

French press koffie zetten wordt ook wel koffie zetten met gebruik van een cafetière genoemd en is een van de meest bekende manieren om koffie te zetten. Met behulp van een zeefje duw je de koffie als het ware naar beneden en ontstaat gefilterde koffie. Deze variant is van roestvrijstaal, heeft drie filters en twee wanden zodat de koffie lang warm blijft.

French press VDN – € 39.99 »

2. Bialetti Moka Express

Een klassieker in Italië, een percolator of moka van het merk Bialetti. Goed voor zes kopjes koffie. Espressokopjes dan, dat wel. Iedereen in Italië heeft er wel zo eentje. Hier lees je hoe je een perfect kopje koffie zet met een percolator. Ze zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar, maar wij zijn fan van de rode.

Bialetti moka – € 44,95 »

3. Bialetti Percolator Venus

Deze Bialetti Venus, ook een percolator, is gemaakt van roestvrijstaal en door zijn wanddikte geschikt om te gebruiken op alle warmtebronnen. Dus ook op inductie.

Bialetti Venus – € 39,99 » 

4. Espressomachine van Gaggia

De Gaggia Classic Coffee Pro is een espressomachine die al sinds de jaren zeventig geproduceerd wordt. De Fiat onder de koffiemachines, zou je ook wel kunnen zeggen. Deze compacte variant is gebruiksvriendelijk en door het stoompijpje kun je thuis ook een cappuccino of caffè late maken.

Gaggia espressomachine – € 459,- »

5. AeroPress Go

AeroPress is een zeer populaire zetmethode voor thuis of onderweg. Je kunt dit apparaatje namelijk makkelijk meenemen. Het gebruik vereist wel het eenmalig kijken van een tutorial filmpje of gewoon het goed lezen van de handleiding. De koffie is nooit bitter en daarom ook een persoonlijke favoriet van mij.

AeroPress Go – € 43,50 »

6. Pour over cafetière

Dit is eigenlijk een soort ouderwetse filterkoffie, maar dan hip. Via de link kom je op de allerlangste naam van een koffieproduct (of een product an sich) ooit. Maar fijn in gebruik, dat is-ie zeker. Deze cafetière kan tegen temperaturen van -20 tot 180 graden.

Pour over – € 23,99 »

7. Bialetti Moka Elektrikka

Dit is een percolator die zelfs als je geen toegang hebt tot gas- of een kookplaat kunt gebruiken. Het is namelijk een elektrische percolator. Je kunt hem daarom ook goed meenemen en gebruiken op reis. Je zet er twee kopjes mee.

Bialetti elektrische moka – € 50,- »

8. De’Longhi Espressomachine Magnifica Ecam

Met dit espresso apparaat kun je twee kopjes koffie tegelijk zetten, zowel espresso’s als lungo’s. Ook bij dit apparaat met behulp van een stoompijpje melk opschuimen en er een cappuccino of caffè latte van maken.

De’Longhi espressomachine – € 309,- »