Je kunt nu de nieuwe Oriënt Express La Dolce Vita reserveren

Onder het mom van altijd blijven dromen heb ik weer een nieuwe droom erbij: de Oriënt Express La Dolce Vita. Het nieuwe Italiaanse zusje van het superdeluxe treinicoon de Oriënt Express gooide deze week haar reserveringssysteem open.

Oriënt Express door Italië

Waar het originele vijfsterrenhotel op wielen maar tuft tot aan tussenstop Venetië, rijdt La Dolce Vita vanaf 2024 de volledige laars door. Je moet alleen nog even op eigen houtje in de buurt van Italië zien te geraken voor je opstapplek, maar daar wil de reguliere Oriënt Express je dan wellicht wel weer afzetten.

© Dimorestudio

Gezien er op de route 131 steden liggen, rijden er meerdere treinen rond die elk hun eigen stukje Italië meepakken. Vanuit Rome kun je koers zetten richting Piemonte voor Alpen-uitzicht, wijn en truffels, maar ook dwars door het glooiende landschap van Toscane naar Venetië en door richting de Ligurische kust rond Portofino. Zuidwaarts word je in je koets via grottenstad Matera naar Palermo vervoerd, met vele Siciliaanse hoogtepunten onderweg.

La Dolce Vita

Als je überhaupt die trein uit wilt. Het interieur van Dimorestudio is geïnspireerd op het goede Italiaanse leven in de jaren zestig (vandaar de naam, al denk ik dat het ik het al dolce vita zou vinden als er een terracottavloer in lag) en over de wagons zijn twaalf deluxe-optrekjes, achttien suites en dé Dolce Vita-suite verdeeld. De service is uiteraard niet gedateerd: met een restaurant met internationale topchefs en sommeliers aan boord is daar waarschijnlijk weinig jaren zestigs aan. Ah, en een uitspraak als “You can never be overdressed onboard La Dolce Vita!” en een verbod op slippers zetten voor mij ook wel een lekkere toon.

Zin in een ritje? Via de Oriënt Express kun je nu vast je rijdende prinsen- of prinsessenverblijf reserveren. Dat kost je wel €500 als aanbetaling, maar op een bodemprijs van €2.000 valt dat ook wel weer mee. En voor niets gaat de zon op, maar gaat geen vijfsterrentrein rijden met kingsize bedden waar vanuit je die zon ook nog ‘ns kunt zien zakken in de zee.

Beeld: © Dimorestudio