5x onontdekte en niet-toeristische eilanden in Italië

Dat Italië een lievelingsland is van velen is niet zo vreemd, maar soms heb je even geen zin in rijen, drukte en wachten. Soms wil je gewoon het gevoel hebben dat jij de eerste bent die een plek ontdekt. In dit geval hebben wij dat voor je gedaan. Dus hup, neem twee treinen, een boot en nog een boot naar deze onontdekte en niet-toeristische eilanden.

Onontdekte Italiaanse eilanden

Ventotene

Dit is een eiland vlakbij Ponza, maar dan is het een stuk kleiner. Je loopt namelijk in dertig minuten van de ene kant naar de andere kant van het eiland. Je komt er met een pontje dat vertrekt vanaf het eiland Ponza. Wat je kunt doen op dit kleine eiland is zeer beperkt. Er is de zee, stranden, je kunt er eten bij een handjevol restaurants en er is vooral veel stilte. En veel vita lentamente, zou je kunnen zeggen.

Giannutri

Dit is een eiland voor de westkust van Toscane, vlakbij het (overigens ook leuke) eiland Giglio. Je bereikt het met een pont vanaf Santo Stefano. Ook dit is een redelijk klein eiland, slechts 2,5 kilometer groot in totaal. De zee is er helder blauw, de kustlijn groen, er zijn veel kleine schattige strandjes en paar archeologische vondsten die je kunt bekijken maar ook hier is verder niet zo heel veel te beleven. Wat op Giannutri trouwens wel heel goed kan, is duiken en snorkelen.

Linosa

Een eiland waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt is Linosa. Dit afgelegen eiland ligt tussen Sicilië en Lampedusa in en je komt er met een boot vanaf Agrigento of Porto Empedocle (Sicilië). Als je wilt zien hoe onontdekt en niet-toeristisch dit eiland precies is, hoef je het alleen maar even op te zoeken op een kaart. Een mini-eilandje omgeven door kilometers blauw. Ook hier is langzaam leven, zwemmen en luieren de voornaamste activiteit om te doen. Aangezien Linosa nogal rotsachtig is, is het handig om waterschoenen in te pakken als je besluit dit eiland te bezoeken.

Marettimo

Marettimo is een eiland voor de westkust van Sicilië. Het is een eiland met zulk blauw water dat het gefotoshopt lijkt. Je kunt Marettimo het makkelijkst bereiken vanaf Trapani of Favignana. Het eiland is een uitstekende plek om te wandelen. Naast verschillende strandjes die te voet bereikbaar zijn, vind je er ook enkele afgelegen geheime stranden die je alleen met een bootje kunt bereiken. Als je naar Marettimo gaat is het dan ook een tip om in ieder geval één dag een bootje te huren.

Pianosa

De laatste is ook een Toscaans eiland, en van dit lijstje waarschijnlijk het minst afgelegen. Pianosa ligt achter Elba en is dan ook het makkelijkst te bereiken met de boot via Elba. Het is een eiland met een klein haventje die je kunt bezoeken, een paar uitzichtpunten en vooral veel blauwe zee en witte stranden. Je kunt er goed snorkelen, wandelen, en – uiteraard – op het strand liggen. Op dit eiland lijkt het altijd zondag, dat wil zeggen, uitgestorven.