De beste pizza eet je bij deze pizzeria’s in Haarlem

Pizza is mijn favoriete gerecht en ik durf bijna niet te zeggen dat ik het elke week eet. Van een pizza salami tot tartufo of een ordinaire margherita; een pizza gaat er altijd wel in. Omdat ik niet elke week bij dezelfde durf te bestellen (wat zullen die mensen wel niet denken), ga ik iedere week naar een andere pizzeria in Haarlem. Dit zijn de beste pizza’s van Haarlem om zelf uit te proberen.

7x de beste pizzeria’s in Haarlem

Nolita

Naar mijn mening is Nolita de beste pizzeria van Haarlem en je vindt er dan ook twee: de pizzabar waar je gezellig kunt zitten en de take away pizzeria. De pizzabar is altijd nokkievol en je kunt er alleen aanschuiven als je gereserveerd hebt. Maar een Nolita-pizza gewoon thuis op de bank is ook een ervaring. De kaart is niet reuze maar daardoor zijn de pizza’s waaruit je kunt kiezen altijd opperbest. Mijn favoriet is de pizza tartufo met prosciutto, maar de melanzane en de burrata hebben ook een plek in mijn hart veroverd.
Nolita – Lange Veerstraat 17, Haarlem

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nolita (@nolitapizzabar)

WOODSTONE

Nog zo’n pizzeria waar ik het liefst elke week te vinden ben, is Woodstone. Zij hebben een wat uitgebreidere kaart en staan vooral bekend om hun creatieve draai aan pizza’s. Zo heb je de pizza bilancia die perfect is als je op dieet bent. Geen dikke pizzabodem, maar een pizza met een gat in het midden waarin een salade is gemaakt. Deze pizza bevat niet meer dan 600 calorieën. Ook hebben ze pizza culinario, onverwachte smaken die de pizza’s naar een hoger niveau tillen – als je geen purist bent tenminste. Pizza Mexicana bijvoorbeeld, met chili con carne erop, of een Dahl-ing pizza met huisgemaakte dahl, aubergine en feta. Ook vegans en mensen met een glutenallergie kunnen hier pizza eten.
WOODSTONE – Hortusplein 2, Haarlem

Novecento

In mijn studententijd was de pizzeria Novecento mijn favoriet en nu, zo’n tien jaar later, is deze pizzeria in Haarlem nog steeds niet uit het straatbeeld verdwenen. Sterker nog, er is een tweede locatie geopend in Heemstede. Voor een prikkie kun je hier een pizza eten en voor zo’n anderhalve euro meer, kun je er een vegan variant van maken.
Novecento – Gierstraat 66, Haarlem

Piccolo Forno Vinz

Dit is de favoriete pizzeria van Sophie. Piccolo Forno Vinz maakt de typische Napolitaanse pizza’s met natuurlijke ingrediënten. Iedere week worden deze vers geleverd door piccolo Italiaanse leveranciers. Mozzarella uit Agerola en Italiaanse San Marzano-tomatensaus, bijvoorbeeld. Nog een geheim van deze pizzeria? Alle pizzabodems worden gemaakt met zuurdesem. Eerlijk is eerlijk, deze smaakt opperbest.
Piccolo Forno Vinz – Nassaustraat 24 zw, Haarlem

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Piccolo Forno Vinz (@piccolofornovinz)

 

Casa di Papi

Deze pizzaria in Haarlem is een piepklein restaurant in het centrum van de stad. Maar meer dan in de andere pizzaria’s voelt het hier alsof je hier echt in Italië bent. De bediening spreekt alleen Italiaans en het interieur is eerder gezellig dan modern te noemen. Maar goed, je komt hier natuurlijk voor de pizza en die smaakt alsof je hem zo in Napels hebt besteld. Traditionele pizza’s dus en dat gewoon in Haarlem. Reserveren is een must.
Casa di Papi – Barrevoetestraat 21, Haarlem

La Picoletta

Nog zo’n knusse pizzeria in Haarlem is La Picoletta, de naam zegt het eigenlijk al. Ze maken hier de traditionele pizza’s met een knapperige en dunne bodem. Niks geks maar gewoon goede pizza’s zoals je ook in Italië hebt. Van een verse pizza margherita tot een quattro formaggi of carpaccio. Als dessert moet je de huisgemaakte tiramisu geprobeerd hebben.
La Picoletta – Lange Veerstraat 26, Haarlem

De Pizzabakkers

Iets minder origineel, maar wel gewoon goed. De Pizzabakkers is ook in Haarlem te vinden. Bij De Pizzabakkers maken ze Romeinse pizza’s in een echte Italiaanse houtoven. Het zit er altijd bomvol, maar gelukkig kun je ook gewoon een pizza bestellen en ophalen. Enne… mocht je nou een pizza voor lunch willen, dan kun je hier gewoon al vanaf twaalf uur aanschuiven.
De Pizzabakkers – Kruisweg 70D, Haarlem