Stuur je beste pastarecept naar Spaghetteria en win een weekend Florence

Pasta met mosselen, recept glass wit wijn restaurant

Bij Spaghetteria, het vrolijke restaurant met meerdere vestigingen door heel Nederland, draait alles om homemade pasta’s. Samengesteld door hun eigen chefs. Maar wacht eens even: jóuw pasta kan daar dus ook op het menu komen te staan. Want hoewel het menu normaal gesproken wordt samengesteld door de chefs van Spaghetteria, maken nu ook amateurkoks kans om hun pastagerecht op de kaart terug te zien. Spaghetteria is namelijk op zoek naar de beste amateurpastachef van het land. En de winnaar vliegt ook nog voor een weekendje naar Florence. Onze collega’s en buongustai van Favorflav leggen uit.

Géén Hawaiiaanse toestanden, per favore

Pasta: wie houdt er niet van? Van een smeuïge pasta pesto tot een frisse citroenpasta en een pasta met schelpdieren – ik kan het werkelijk elke dag eten. Heb jij nou ook zo’n favoriet recept dat ook nog eens van jezelf is? Waarmee je altijd hoge ogen gooit? Dan is dit misschien wel jouw claim to fame-moment. Insturen, die hap! Of nu ja, de receptuur, om mee te beginnen.

Wel belangrijk om even te vermelden dat enkel klassieke Italiaanse gerechten worden beoordeeld. Pasta met kip en ananas (of andere obscure pasta’s waar Italianen totáál van flippen) worden niet gewaardeerd. En om je vast op weg te helpen: volg deze 5 pasta-regels voor de beste pasta. Leef je uit met welke pastasoort dan ook en stuur je eigen recept in.

Meedoen met de pastawedstrijd

Dat kan tot en met eind april 2023. Doe dat onder de noemer ‘Jouw Pasta’ via de website of lever ‘m in in een van de vestigingen van Spaghetteria. Een jury van pastaprofessionals kiest vervolgens drie genomineerden die hun eigen recept in een van de Spaghetteria’s komen bereiden. Daarvan worden video’s gemaakt zodat het publiek uiteindelijk kan meebepalen welke pasta er definitief op de menukaart komt te staan.

De winnaar gaat ook nog eens (met een +1) een weekend naar Florence. Daar doen we ’t voor.

Bron: Favorflav