Dior Café Lake Como is de pop-up waar je nú heen wilt

Ombrellone, ik ben er dol op. De strandparasols zijn een van de redenen dat de Italiaanse kust zo fotogeniek is, en daar doen plots allerlei modehuizen een schepje bovenop. Onder andere Dior, dat niet alleen vrolijke parapluutjes aan het Comomeer plantte, maar er een compleet pop-up-café van heeft gemaakt waar je linea recta heen wilt. En zo zijn er dus meer.

Dior Café Lake Como

Villa d’Este staat al láng op mijn lijstje (en op dit lijstje favo hotels aan het Comomeer) en klimt nu nog een plekje omhoog. Het zwembad van het droomhotel ligt in het water van het meer en alsof dat nog niet heerlijk genoeg is, plof je er door Dior nu neer op chaise longues uit de Dioriviera collectie van de Italiaanse creative director Maria Grazia Chiuri en schuil je voor de zon onder een toile de Jouy-parasol met al even gezellig blauw printje. Als klap op de vuurpijl trek je baantjes over het Dior-logo op de bodem van het zwembad.

Het Franse modehuis koos Villa d’Este als thuisbasis voor de nieuwste pop-up Dior boutique, waar je de collectie voor aankomende herfst vindt. Tutu, tule en bloemen zijn daar wat de klok slaat. Vanuit de winkel kun je schaamteloos flaneren richting het matchende zwembad, al zou ik daar wel weer lekker een badpak voor aantrekken. Maar doe wel even je best, want bij Villa d’Este is de kans groot dat je naast een beroemdheid neerploft.

D&G op Capri en Sicilië

Naast Dior is ook nationale trots D&G van de partij aan Italiaanse zwembaden. Het Italiaanse merk stak deze zomer zowel de strandbedjes van het Quisisana Grand Hotel op Capri, als de bedjes en parasols van San Domenico Palace in Taormina (dat waanzinnige hotel uit The White Lotus, ja) in hun iconische Blu Mediterraneo patroon. En dat patroon kun je weer dunnetjes overdoen thuis, gezien D&G ‘m recentelijk ook op deze nieuwe collectie van SMEG printte.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Italiamo.nl (@italiamo.nl)

Jacquemus in Lago di Como

Tot slot wil ik je deze actie van Jacquemus niet onthouden; het Franse label opende afgelopen mei ook een pop-up aan het Comomeer en kleedde toen geen bedjes aan, maar stuurde een Wes Anderson-achtig filmpje de wereld in met een over het meer cruisende Bambino-bag. Ook een mooi staaltje marketing en een pop-up voor als je er dan toch bent.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JACQUEMUS (@jacquemus)

Beeld: Travel Worldclass Dior Cafe