De beste Italiaanse restaurants in Maastricht

Italiaans restaurant Maastricht

Mestreech wordt door velen de meest Italiaanse stad van Nederland genoemd. Het heeft een rijk Romeins verleden en de Romeinen lieten blijvende sporen na op de handelsroute die de stad vroeger doorkruiste. Deze Italiaanse restaurants in Maastricht zijn dan misschien niet opgericht door mannen met pluimhelmen of toga’s, maar wél de lekkerste van de stad.

8x restaurants in Maastricht voor Italiaans eten

Gio’s Cucina Casalinga

Een authentiek Italiaans restaurant aan het Vrijthof waar je eet wat de pot schaft. Niks geen menu, gewoon kiezen uit vlees, vis of vega en het eten komt je vanzelf tegemoet. Zo ben je gegarandeerd van kwaliteitsvoer. Het huiskamerrestaurant wordt gerund door een Italiaans koppel dat al sinds begin jaren ’80 aan het roer staat, en al is Gio de pensioenleeftijd al lang gepasseerd komt ie zijn gezicht nog altijd laten zien vanuit de keuken. Online reserveren kan niet en het is er altijd druk, dus ga op de bonnefooi langs op een on-Italiaans tijdstip en zet je beste glimlach op.
Gio’s Cucina Casalinga – Vrijthof 29A, Maastricht

Ook lekker: de beste Italiaanse restaurants in Rotterdam »

Toscanella Apuana

Laat je niet afschrikken door de tl-verlichting: Toscanella is in alles (behalve de prijzen) écht Italiaans en dus goed. Wil je toch iets gezelliger zitten, loop dan een paar deuren verder door voor de wijnbar. Daar zit je goed en serveren ze een deel van dezelfde kaart.
Toscanella Apuana – Rechtstraat 22, Maastricht

Mediterraneo

Hier eet je Toscaans op niveau. Mooie ingrediënten, goede wijnen, fijne sfeer en vriendelijke Italianen aan je tafel. De prijs is daar dan ook wel naar. Ga dus niet voor een daghap; hier gewoon lekker uitpakken en een menuutje doen. En dan hopen dat ze er genoeg truffel doorheen gooien, want daar zijn ze dol op bij Mediterraneo.
Mediterraneo – Rechtstraat 73, Maastricht

Il Bacaro

Nog een Italiaan aan het Vrijthof, maar dan een gezellige hipperd. Hier vind je barhappen op z’n Venetiaans; cicchetti die je de hele dag door kunt bestellen en ideaal zijn om te delen. Ik zeg: zucchini fritti (gefrituurde courgette), melanzane con miele (aubergine met honing), affettati (het Italiaanse equivalent van charcuterie)… Daarnaast is staan er week speciali op de kaart zoals Italiaanse kaasfondue, plus salades, pasta’s en dolci. En een rijtje Super Tuscans!
Il Bacaro – Vrijthof 16E, Maastricht

Écht lekker Italiaans in Amsterdam »

Vino&Friends

Bij Italiaans restaurant Vino&Friends is het niet alleen heel gezellig, eten is er ook een feest. Er wordt gekookt met producten uit eigen moestuin iets verderop en hun huisgemaakte pasta’s zijn ‘de perfecte symbiose van semola rimacinata, eigeel, een heleboel passie en noeste arbeid’. Een quote van henzelf, want poëtischer ga ik het niet voor je maken. Extra leuk is de vierde dinsdag van de maand waar ze onlangs mee begonnen: tijdens deze Giro d’Italia wordt telkens een andere regio in het zonnetje gezet in de vorm van streekgerechten en lokale wijnen. Ah, over wijn gesproken: er staat je hier ook een imposante wijnkelder te wachten met parels op leeftijd.
Vino&Friends – Plankstraat 6, Maastricht

Sjiek Kookpunt

Italiaans restaurant van Italië-liefhebbers waar ook workshops gegeven worden en je verse gerechten, olijfolie, zelf geïmporteerde wijnen en meer kunt meenemen uit het winkeltje. Van plan om dit hele lijstje erdoorheen te werken? Bewaar deze dan voor de zomer, dan eet je buiten aan lange tafels met witte lakens.
Sjiek Kookpunt – Hoogbrugstraat 15, Maastricht

Eten als een Italiaan in Antwerpen »

Tomato

Bij Tomato moet je zijn wanneer je geen zin hebt in de Italiaanse taal, wapperende handen, moeilijk uit te spreken antipasti, maar wél zin hebt in prima pasta of pizza. Die je dan opeet in een aangenaam hip, Hollands horeca-interieur.
Tomato – Koestraat 21, Maastricht

Restaurant Laus

Een echte Italiaan die slim gekozen klassiekers op het menu heeft die ons welbekend zijn. Ook borrelen bij Laus is leuk, want borrelen met panzerottini (een soort mini-calzone uit Puglia) en arancini (Siciliaanse bitterballen maar dan met risotto, laat ’t ze niet horen) is garantie voor succes.
Restaurant Laus – Bredestraat 7, Maastricht

Meer Italiaanse restaurants in Nederland