De beste Italiaanse restaurants in Utrecht

Italiaans restaurant Utrecht

Hoewel we misschien liever een groot deel van het jaar zouden doorbrengen in Italië, is de werkelijkheid dat we toch grotendeels in Nederland zitten. En hoewel het weer in Italië echt stúkken beter is doen we er qua eten inmiddels niet veel meer voor onder. Zeker in de grotere steden vind je namelijk veel Italiaanse restaurants die je echt doen vergeten dat je in ons koude kikkerlandje zit. Vandaag aan de beurt: Utrecht. Mocht je daar een avondje Italië willen hebben, dan moet je naar één van deze spots gaan. Succes gegarandeerd.

5x Italiaanse restaurants in Utrecht

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bastacosi (@bastacosi_pizzeria)

1. Bastacosi

Inmiddels heeft Bastacosi drie locaties verspreid over Utrecht en is-ie nog steeds ongekend populair. Waar dat door komt? Door hun traditionele houtovenpizza’s: heerlijke dunne bodems en verse ingrediënten. Je kan overigens ook afhalen, wat zeker in de lente en zomer een aanrader is.
Bastacosi – Biltstraat 33, Jan van Scorelstraat 28, Vleutenseweg 388, Utrecht 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vegitalian (@vegitalian.nl)

2. Vegitalian

De naam zegt het al een beetje, maar inderdaad: alles op het menu is vegetarisch. Ze zijn op de Schoutenstraat al vanaf half negen ’s ochtends open, dus ook voor ontbijt en lunch kun je hier terecht. Maar pas op: dan is het menu niet per se Italiaans, maar kun je wel lekkere bowls en broodjes bestellen. ’s Avonds komt de Italiaanse sfeer pas echt naar boven. Bij hun pizzabar in de Nachtegaalstraat serveren ze ook de lunch, en ’s avonds uiteraard pizza (maar ook pasta). Leuk: de pizza’s kun je in twee verschillende formaten bestellen.
Vegitalian – Nachtegaalstraat 29B & Schoutenstraat 17 (momenteel gesloten vanwege brandschade), Utrecht

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door San Siro (@restaurant_san_siro)

3. San Siro

Ben je op zoek naar klassiek Italiaans, dan ben je bij San Siro aan het goede adres. Denk aan ravioli gevuld met Italiaans stoofvlees en spaghetti met een saus van langoustine. Als secondo ben ik groot liefhebber van de geglaceerde runderwang, die ontzettend mals is. Geen zorgen trouwens: ook voor vegetariërs zijn er genoeg opties.
San Siro – Oudkerkhof 9, Utrecht

4. Restaurant La Cantina di David

Fine dining in Italiaanse sferen hebben ze in Utrecht duidelijk begrepen, want ook bij La Cantina di David kan dat héél goed. Ik vind het interieur er echt prachtig; het lijkt wel een soort grot van binnen, echt waanzinnig. Niet geheel verrassend dat ze daar in 2018 ook een prijs voor hebben gekregen, net als de prijs voor het Italiaanse restaurant van het jaar 2018. Al twintig jaar een begrip in Utrecht, en terecht.
La Cantina di David – Oudegracht aan de Werf 88, Utrecht 

5. O’Panuozzo

Naast de houtovenpizza’s kun je hier ook de panuozzo bestellen, oftewel een broodje gemaakt van pizzadeeg dat ook wordt gebakken in de houtoven. Echt een goede plek om dus een snelle lunch af te halen. Toegegeven: de site kan wel een update gebruiken, maar dat zie ik door de vingers als de pizza’s en panuozzi zo goed zijn.
O’Panuozzo – Mariastraat 35, Utrecht 

Meer Italiaanse restaurants in Nederland