Horoscoop: waar gaat je volgende stedentrip naartoe?

Als er in Italië zo veel fantastische plekken zijn, hoe kun je dan kiezen waar je volgende stedentrip naartoe gaat? Goed nieuws, je hoeft niet te kiezen, dat heeft het universum al voor je gedaan. Naar deze stad moet jij toe volgens de horoscoop.

Waterman (21 januari – 19 februari)

Waterman, jij vertrekt zo snel mogelijk naar Turijn. Turijn is een levendige maar ook zeer klassieke stad. Je vindt er eindeloos veel karakteristieke, elegante bars en restaurants. Maar ook is het een hele jeugdige stad en wordt er veel gefietst. In de omliggende bergen wordt veel aan buitensport gedaan. Genoeg te doen, dus, dat past bij je.

Vissen (20 februari – 20 maart)

Jouw volgende stedentrip gaat naar Lecce, Puglia. De zon schijnt er praktisch altijd en er is altijd wel iets te doen. Of het nu het struinen door de smalle straatjes is, jezelf opfrissen met een caffè Leccese, of het bezichtigen van een van de prachtige culturele hoogtepunten. Het kan allemaal.

Ram (21 maart – 20 april)

De stad die vandaag bovenaan jouw lijstje komt te staan om (nogmaals) te bezoeken is Rome. Een van de meest kenmerkende eigenschappen van een Ram is dat je nogal ongeduldig kunt zijn. En komt dat mooi uit? Dat zijn ze in Rome allemaal. Hetzelfde geldt voor assertiviteit. Je zal het goed met de Romeinen kunnen vinden. Verder is Rome natuurlijk één groot avontuur. Daar schroom je niet voor.

Stier (21 april – 21 mei)

Als Stier vind je het belangrijk om te weten waar je aan toe bent. De steden in het zuiden van Italië zijn om die reden geen goed idee. Daarom zal je volgende bestemming een stad zijn waar dit wel het geval is: Florence. Florence is overzichtelijk klein, beeldschoon en over het algemeen goed geregeld. Zo kun jij ook ontspannen.

Tweelingen (22 mei – 21 juni)

Als Tweeling is een divers aanbod belangrijk, evenals een gevoel van vrijheid. Dit alles vind je in de stad Bologna. Deze stad in de regio Emilia-Romagna bruist altijd en bevat al deze facetten. Een gevoel van vrijheid is in deze stad overal voelbaar.

Kreeft (22 juni – 22 juli)

Voor jou, Kreeft, is het een uitstekend idee om je volgende stedentrip naar Ancona te gaan, de hoofdstad van de regio Le Marche. Dit is een rustige stad, aan zee, maar met veel bezienswaardigheden en een lekker sfeertje.

Leeuw (23 juli – 23 augustus)

Leeuw jouw volgende Italië-stedentrip zou naar Bari zijn. Een plek waar je zowel met je sociale skills als extraverte persoonlijkheid uitstekend uit de verf zal komen. Deze regio staat namelijk bekend om haar openheid. Bari ligt aan zee, dus hoef je niet alleen door een stad te slenteren maar kun je ook nog eens een dag op het strand hangen.

Maagd (24 augustus – 23 september)

Jij vertrekt zodra het kan naar Genua. Deze havenstad is zowel avontuurlijk als elegant, net als jij. Als je de stad zat bent zijn er erg veel dorpjes in de omliggende regio die ook zeker een bezoek waard zijn.

Weegschaal (24 september – 23 oktober)

Weegschaal, het universum stuurt jou naar Palermo, Sicilië. Hier vind je een perfect balans tussen stad en strand en cultuur. Als Weegschaal is deze balans een uitstekend uitgangspunt bij een stedentrip. En laten we eerlijk wezen, ontbijten met een granita is nooit verkeerd.

Schorpioen (24 oktober – 22 november)

Als Schorpioen was het niet moeilijk om door te krijgen waar je volgende stedentrip naartoe gaat, het universum schreeuwde het bijna: Napels. Je intense en emotionele aard strookt goed met deze stad en haar inwoners.

Boogschutter (31 november – 21 december)

Boogschutters denken graag out of the box, jouw volgende stedentrip zal naar Matera zijn. Omdat dit niet een stad is zoals andere steden, maar mooier misschien nog wel. Deze stad is een van de oudste steden van Italië en bestaat uit huisjes gehouden uit een rotswand. Je zult geen spijt krijgen van dit besluit, Boogschutter.

Steenbok (22 december – 10 januari)

Als Steenbok is een stedentrip naar Milaan perfect. De sfeer, hoe mensen met elkaar omgaan, het gezellige maar ook het harde werken, het past bij je. Je zult je hier absoluut thuis voelen, al is het maar voor een weekend.